Bild
Nästa artikel
Nyheter

Buggy en elektrisk sandfräsare från Volkswagen

Publicerad 6 mars 2019 (uppdaterad 6 mars 2019)
Det eldrivna, sommardoftande konceptet är fritt att bygga om för andra tillverkare.

Volkswagen har visat upp en sandloppa på el under pågående bilsalong i Genève. Det fyra meter långa konceptet ID. Buggy är baserad på Volkswagengruppens nya plattform MEB, specifikt utvecklad för just elbilar.

Biltillverkaren har rotat i nostalgilådan och återupplivat 1960-talets beach buggy som var populär längs Kaliforniens långsträckta stränder. Men till skillnad från originalet drivs den moderna buggyn av ett litiumjonbatteri på 62 kWh som skickar kraften till en 204-hästars motor monterad på bilens bakaxel. Uppmätt räckvidd enligt WLTP-körcykeln är 25 mil. 

Det är inte säkert att Volkswagen kommer att sätta Buggy i produktion, huvudsyftet med den är att visa MEB-plattformens mångsidighet. Volkswagen öppnar däremot upp för externa, småskaliga tillverkare att göra egna versioner av elbilen, eftersom den övre delen av karossen kan plockas bort. 

Diskutera: Borde Volkswagen sätta ID. Buggy i produktion?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2019-03-06 09:02
saabnisse

Den är ju fullständigt onödig.
Men som så många onödiga saker skulle den säkert sälja och om den kommer i produktion har man säkert kollat marknaden noga. Det finns ju dock inte så många platser där den är brukbar på rätt sätt och dessutom tillåten att framföra.

#2 • 2019-03-06 09:32
Henrik M

Fullständigt onödig och fullständigt underbar! :) Hade lätt kunnat tänka mig en sån, dock konstig prestanda, läste på annat ställe den behövde 7,4 sek 0-100, låter väldigt dåligt för en så pass liten elbil...

#3 • 2019-03-06 18:05
Axa

Nja, läs i artikeln. Huvudsyftet är att visa upp plattformen.
Annars är den väl minst lika onödig som en SUV i Sthlm.

#4 • 2019-04-16 20:44
saabnisse

Varför kallar de den inte Buzzy?
Då stämmer det ju med de övriga fåniga namnen ID-gänget!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.