Nästa artikel
Buggfesten fortsätter: Bottenbetyg igen för Volvo och Polestar
Nyheter

Buggfesten fortsätter: Bottenbetyg igen för Volvo och Polestar

Publicerad 26 juni 2023 (uppdaterad 26 juni 2023)
Bilägarna som har en Volvo, Tesla eller Polestar har rapporterat in betydligt fler fel på sina nya bilar jämfört med många andra bilar. Det visar en årlig undersökning från JD Power.

Nya bilar innehåller allt mer teknik som inte alltid fungerar som den ska. Aldrig tidigare har nya bilar haft så många problem, enligt en årlig undersökning från JD Power.

I undersökningen har amerikanska bilägare fått rapportera problem med sina bilar och resultatet blir en siffra som anger antalet problem per 100 bilar.

För tredje året i rad har bilägarna rapporterat fler fel än året innan. Dessutom märks en överraskande trend: bilmärken som brukar ligga i topp – som Toyota – har halkat ned, medan märken som tidigare hade dålig driftsäkerhet – som Dodge och Alfa Romeo – nu ligger riktigt bra till.

För tredje året i rad har bilägarna rapporterat fler fel än året innan

En annan trend är att bilägarna rapporterar många fel på bildelar som inte borde orsaka några fel. Ett exempel är dörrhandtagen på moderna elbilar.

Undersökningen är dyster läsning för Volvo och Polestar som båda ligger dåligt till i undersökningen. Volvoägarna rapporterar 250 fel per 100 bilar vilket är betydligt fler än för snittbilen. En anledning är att bilar med Android Automotive som operativsystem i bilens infotainmentsystem har betydligt fler buggar och problem än bilar med andra infotainmentsystem.

Polestar är inte officiellt med i undersökningen eftersom det inte finns tillräckligt många svar. Men den ”inofficiella” siffran för Polestar är hela 313 fel per 100 bilar. Tesla ligger på 257 fel per 100 bilar.

Infotainmentsystemet i Polestar och Volvos nya modeller ställer till med problem för många ägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (15)

  • 2 juli 2023 Axa skrev: GF Jag har inte…
  • 2 juli 2023 GF Jag har inte upplevt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.