Bild
Nästa artikel
Brittiska mästare kör hellre STCC

Brittiska mästare kör hellre STCC

Nyheter

Två britter med meriter från ansedda BTCC byter klassiska racingbanor som Silverstone och Brands Hatch mot Knutstorp, Falkenberg och Karlskoga.

Årets STCC, som numera heter Scandinavian Touring Car Championship, får än mer internationell lyskraft när serien drar igång på Jyllandsringen under påskhelgen.

James Thompson och Colin Turkington har båda vunnit BTCC, men väljer nu i stället att fightas om STCC-pokalen.

– Det känns som om konkurrensen blir hårdare här, säger Thompson. Det är svårt att finna sponsorers i England just nu och därför har startfälten tunnats ut. STCC blir en härlig utmaning.

Thompson ska för övrigt också köra Volvo C30 där han ersätter Robert Dahlgren i Polestar Racing. Dahlgren tar nu steget över till WTCC.

För Thompson blir det lite speciellt att köra Volvo – och dessutom möta gamla antagonisten Rickard Rydell, då Volvo-förare när det begav sig i BTCC under slutet av 1990-talet. I år gör Rydell comeback på hemmabanor, efter en internationell karriär som varade i 20 år. Men för Rydell blir det inte i comeback i en Volvo, men väl i en Chevrolet Cruze.

– Rickard betydde oerhört mycket för Volvo i England under den tiden, intygar Thompson. Till och med min pappa blev såld på Volvo när Rickard körde som fortast.

Spännande startfält
Rickard Rydell hade ett sabbatsår i fjol när han var TV-kommentator.


– Men det var bara skönt, det gjorde att jag fick tillbaka motivationen. Det ska bli hur kul som helst att tävla här hemma igen.

Startfältet i STCC ser onekligen intressant ut. Fjolårsmästaren Richard Göransson, nu också med rallyerfarenhet, fortsätter i en BMW 320 Si.

– Även om rally var kul är det inget emot att fightas man mot man på en racerbana, säger han.

Övriga förre detta STCC-mästare som kör årets serie är förstås åldermannen Janne ”Flash” Nilsson, nu 50 – som för övrigt anlitat just Colin Turkington i sitt BMW-team – norrmannen Tommy Rustad, teamkompis i Volvo med Thompson och Fredrik Ekblom, tredje raka säsongen med biogasdrivna VW Scirocco.

Lägg därtill också internationellt erfarne Alx Danielsson i en Seat Leon så ser ni att STCC rymmer det kanske mest namnkunniga startfältet någonsin.

Diskutera: Vem vinner årets STCC?

Tävlingsprogram:

22-23 april: Jyllandsringen, Danmark

6-7 maj: Ring Knutstorp

20-21 maj: Mantorp Park

17-18 juni: Göteborg City Race

1-2 juli: Falkenberg

12-13 augusti: Karlskoga

27-28 augusti: Jyllandsringen

9-10 september: Ring Knutstorp

23-24 september: Mantorp Park

Taggar: Nyheter,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.