Nästa artikel
Brand i Nevs lokaler
Nyheter

Brand i Nevs lokaler

Publicerad 25 april 2017
En mindre brand startade när ett batteri testades i Nevs lokaler i Trollhättan.
På tisdagsförmiddagen startade en brand inne i elbilstillverkaren Nevs lokaler i Trollhättan. Brandorsaken var ett batteri.
Räddningstjänsten larmades till Nevs lokaler vid halv tio på tisdagsförmiddagen. Branden startade när ett batteri kortslutningstestades av Semcon som hyrt in sig i ett labb. Branden kunde snabbt släckas och räddningstjänsten lämnade platsen vid tiotiden.

Enligt Nevs presschef Mikael Östlund ska blev det inga större skador.
– Branden självslocknade. Det som behövde göras var bara att ventilera ut röken från rummet. Inga skador på personer eller på byggnaden uppstod. Lokalen de hyr är på vårt område men det är inte vår verksamhet eller våra produkter. Så oss påverkar det inte alls, säger Mikael Östlund.

Nevs huserar i Saabs gamla lokaler i Trollhättan. Den kinesiska biltillverkaren köpte upp merparten av Saabs konkursbo 2012.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-04-25 14:41
Hackenbush

Elbilar är heta, det vet vi.

#2 • Uppdaterat: 2017-04-26 08:38
Hans Berglund

Bränder uppstår ibland av kortslutning i bilbatterier jag har varit med om två st under min verkstadstid, den ena kunde jag släcka med en brandsläckare,den andra släckte sig själv när reservhjulet i motorrummet exploderade (Citroen CX) rökskador i verkstad

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.