Bild
Nästa artikel
Bra fart på begagnatförsäljningen trots krisen

Bra fart på begagnatförsäljningen trots krisen

Nyheter

Trots att ekonomin är skakig går försäljningen av begagnade bilar riktigt bra, enligt siffror från Vroom.

Även om försäljningen av nya bilar har kollapsat nästan helt på grund av coronapandemin har läget i Sverige hittils inte varit riktigt lika illa som ute i Europa.

Nu kommer också nya siffror från analys- och statistikföretaget Vroom som visar att den svenska begagnatförsäljningen står riktigt stark trots att ekonomin i övrigt är skakig.

Försäljningen av begagnade bilar (mellan 7 och 60 månader gamla) under vecka 20 var högre än samma vecka förra året. Men siffrorna i år har också påverkats av det uppdaterade bonus/malus-systemet med högre skatt på många nya bilar.

– Detta är den största volymen en enskild vecka under hela 2020. Marknaden är nu tillbaka på samma nivå som innan coronautbrottet, säger Bertil Abrahamsson, vd på Vroom.

Tittar man på rullande tre veckor har marknaden ökat tre procent jämfört med samma period 2019. På rullande sex veckor har marknaden minskat med fyra procent. 

Under fyra veckor i rad har nu bilhandelns begagnatförsäljning varje enskild vecka varit större än under motsvarande period 2019.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-05-25 22:20

Det visar bara att bilen är helig för svenskar - fortfarande. Den rör man inte. Att vi sedan inte haft restriktioner som i andra länder bidrar ju också stort. Folk har hur mycket tid som helst att gå i bilhallar och byggvaruhus på ”skattebetalarnas bekostnad”.Bara hoppas att det inte kommer en räkning senare.....

#2
2020-05-26 11:02

Köpa begagnad bil, slipper man Bonus Malum.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.