Nästa artikel
Bortglömd bilskatt såld för kvarts miljard
Nyheter

Bortglömd bilskatt såld för kvarts miljard

Publicerad 17 februari 2015 (uppdaterad 19 februari 2015)
I fjol påträffades en bortglömd bilsamling i en fransk ladugård, ett fynd som jämförts med upptäckten av Tutankhamons grav. Nu har 59 av bilarna sålts på auktion i Paris och priset blev svindlande: 238 miljoner kronor.
Bilarna av märken som Bugatti, Delahaye, Delage, Face Vega, Ferrari, Hispano-Suiza, Jaguar, Lancia, Maserati, Panhard-Levassor, Porsche och Talbot-Lago tillhörde Roger Baillon som under efterkrigstiden samlade på sig bilar för att någon gång i framtiden bygga ett museum. Ekonomiska bekymmer satte dock käppar i hjulen, Baillon var tvungen att sälja delar av samlingen, men många av bilarna hamnade också i glömska.

Inte förrän Baillons släktingar bemödade sig med att värdera bilarna uppdagades ladugårdssamlingens värde.

Dyrast på auktionen blev en Ferrari 250 GT SWB California Spider, tillverkad i 36 exemplar, en bil med stjärnglans eftersom den använts vid filminspelningar och skjutsat skådisar som Jane Fonda och Shirley MacLaine. Den gick för 134 miljoner kronor.

Diskutera: Har du gjort något "ladugårdsfynd"?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-02-17 14:58
Hackenbush

Har inte hittat nån Lada än nä.

#2 • Uppdaterat: 2015-02-17 15:54
S-E S

En Lada är inte lätt att Skoda. Prova längs Volga där du hittar Ifa, Wartburg, Warsawa eller Pobeda. Kanske får du en Zis eller Zil av en Trabant eller P 70, men akta dig för Moskowich och Tatrar. Lycka till.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.