Bild
Nästa artikel
Nyheter

Borgward Isabella återuppstår

Publicerad 21 september 2017 (uppdaterad 21 september 2017)
Biltillverkaren blåser liv i gammal ikon med modernt skal och drivlina.
Det tyska märket Borgward var under 1950-talet Europas största bilkoncern innan den gick i konkurs. Men nu har märket återupplivats och man har hittills hunnit med att ta fram suven BX7, som ska lanseras i Tyskland i slutet av detta år.

Nu visar Borgward upp nästa idé i modellutbudet. Det är en reinkarnation av bilen Isabella från 1950-talet. Original-Isabella Ianserades 1954 och fanns både som fyradörrars sedan, coupé, cabriolet och kombi. Den moderna versionen är en fem meter lång, fyrsitsig coupé som är helt eldriven.

Drivlinan kallas ePROPULSION och består av ett batteri utvecklat tillsammans med LG Electronics. Det skickar kraften till motorer på fram- och bakaxel på den fyrhjulsdrivna bilen, som får ett sammanlagd prestanda på 300 hästkrafter och maximala vridmomentet 450 Newtonmeter. Toppfarten är 250 kilometer i timmen och att accelerera 0-100 kilometer i timmen går på 4,5 sekunder.  

Än så länge befinner sig Borgward Isabella på konceptstadiet, det finns inga uppgifter rörande om och när den kan tänkas gå i produktion.
 
Diskutera: Vad tycker du om Borgward Isabella Concept?

Försäljningen av nya Land Rover Defender går bra, och det är en av anledningarna till att räkenskapsåret ser ut att sluta med vinst för koncernen.

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.