Bild
Nästa artikel
Nyheter

BMWs i-serie ska höja marginalerna

Publicerad 9 juni 2014 (uppdaterad 9 juni 2014)
Att vara tidigt in i nya segment ger klara fördelar för förtjänsten, det säger Ian Robertson, styrelseledamot på BMW Group till Automotive News.
Premiummiljöbilar är ett relativt nytt segment och BMW jobbar hårt på att ta de tidiga marknadandelarna för att därmed förbättra sina vinstmarginaler. Enligt Ian Robertson har BMW redan sålt 3 000 exemplar av elbilen i3 och inför USA-lanseringen har produktionstakten ökats med drygt 40 procent till 100 bilar om dagen sedan april. Enligt BMW lockar modellen många nya köpare, 80 procent har inte varit BMW-ägare innan de skaffar i3. Hybridmodellen i8 däremot säljs i första hand till redan BMW-trogna kunder.

Ian Robertson säger också till Automotive News att Norge är det land där i3 just nu är starkast representerat. Det är förstås i förhållande till folkmängd, men i rena försäljningssiffror är Norge ändå med i topp tre, tillsammans med Tyskland och Storbritannien.

Källa: Automotive News

Diskutera: Vad tycker du om BMWs i-serie?

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-06-09 14:59
Hackenbush

Denna bilen ser för extrem ut och har en helt oharmonisk design. Först har man försökt göra en normal front sedan har man hängt på en jätteblaffa undertill vilket gör att bilen får ett gigantiskt underbett. Fönsterlinjen på sidan är gjord av en designer direkt efter en firmafest med stora kvantiteter alkohol i kroppen.
Jag köper hellre VW Golf El-bil som ser normalt trevlig ut.

#2 • 2014-06-09 20:10
Gunnar Lindberg

Jag trodde att varje tillverkad och såld i3 var en förlust för BMW. Produktionen ser ut att vara mycket komplicerad jämfört med att bygga bilar av plåt.
https://www.youtube.com/watch?v=gt1k3BLN7pw
Edit - Jag undrar varför någon bromsar?

#3 • 2014-06-10 22:20
saabnisse

En fullständigt onödig bil som enbart kommit till för att visa vad man kan.
Synd bara att man inte visat vad man kan. Det här är en flopp!
BMW kan bättre.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.