Bild
Nästa artikel

BMW Vision EfficientDynamics får grönt ljus

Nyheter

BMW bekräftar att Vision EfficientDynamics ska serietillverkas. Dieselhybriden får premiär 2013 och blir dyrast i modellprogrammet.

På mässgolvet i Frankfurt visades 2009 den spektakulära konceptbilen BMW Vision EfficientDynamics. Nu meddelar BMW att en produktionsbil ska tas fram utifrån konceptet och serietillverkas från 2013.

Det innebär att BMW får en motsvarighet till Audi e-tron, Porsche 918 RS Spyder och Mercedes SLS E-Drive. Modellbeteckningen är ännu okänd.

Diesel och två elmotorer
Konceptbilen BMW Vision EfficientDynamics kombinerade en futuristisk formgivning, fyrsitsig kupé och en okonventionell drivlina.

En trecylindrig turboladdad dieselmotor på 1,5 liter och 163 hästkrafter arbetar tillsammans med två elmotorer, en för fram- och en för bakaxeln.

Totaleffekten på 356 hästar och ett maxvrid på 800 newtonmeter räcker för att kasta bilen från stillastående till 100 km/tim på 4,8 sekunder. Samtidigt stannar förbrukningen på 0,38 liter/mil med ett CO2-utsläpp på 99 gram/km.

Bilen kan också fungera som laddhybrid med ett paket litiumjonbatterier som laddas på två timmar och ger en räckvidd på fem mil.

Sannolikt blir modellen dyrast i BMW:s modellprogram med en prislapp på över en miljon kronor. En första körbar prototyp ska visas senare den här månaden vid en mässa i tyska Leipzig.

Diskutera: Vad tycker du om BMW Vision EfficientDynamics?

Taggar: Nyheter, , BMW

Kommentarer

#1
S-E S
2010-11-08 15:32

Mest miljövänlig är förstås den bil som aldrig tillverkas, men det kommer att bli en ändlös kö av motorjournalister som vill provköra?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.