Bild
Nästa artikel

BMW 328 Hommage hyllar en ikon

Nyheter

Här är BMW 328 Hommage, en modern tolkning i kolfiber av klassikern från 1936. Som sig bör sker åkturen utan tak och dörrar.

Det är nu 75 år sedan BMW introducerade modell 328. Med stilbildande former och fartrekord i landsvägsloppet Mille Miglia är bilen i dag en klassiker av rang.

För att fira jubileet presenterar BMW en hyllningsmodell som utformats efter samma principer som originalbilen, bland annat strävan om låg vikt. Karossen och stora delar av inredningen har därför tillverkats i kolfiberförstärkt plast.
 
BMW 328 var en av de första modellerna som kröntes med den tvådelade kylargrillen. Den finns förstås på plats och liksom de första testbilarna från 1930-talet har dörrar till sittbrunnen valts bort. Andra skojiga detaljer är de runda strålkastarna, läderremmarna på huven och sidorna, de hålformade fälgarna och paret mobiltelefoner av typen iPhone på instrumentbrädan.

Förutom att säga att kraftkällan omfattar en sexcylindrig motor på tre liter avslöjar BMW inga ytterligare tekniska detaljer. Räkna med att BMW kommer att använda kolfiber till framtida bilar, men inte att 328 kommer att hamna i serieproduktion.
 
Diskutera: Vad tycker du om BMW 328 Hommage?

Taggar: Nyheter, , BMW

Kommentarer

#1
2011-05-23 16:23

Den hade varit snyggare med en fin lack,bar kolfiberstruktur ser bara snyggt ut för 18-åringar med kepsen på sniskan och överläppen full med snus.

#2
Raymond K
2011-05-23 17:17

Den är designad av en 20-åring som sett för många skräckfilmer.

#3
2011-05-26 09:56

framifrån ser den ju ut som en galen kanin, de där tänderna är inte att leka med... snett bakifrån ser den ok ut, men fronten...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.