Nästa artikel
BMW 1-serie – rapport från provkörningen
Direktrapport

BMW 1-serie – rapport från provkörningen

Publicerad 26 juli 2011 (uppdaterad 27 juli 2011)
Nya BMW 1-serien får bland annat större utrymme i baksäte och bagageutrymme. Rapport från provkörningen och bildspel.

Vi Bilägares Christian Ellmark är just nu strax utanför Berlin för att provköra nya BMW 1-serie. Han har både kört bilarna i Berlins närområde och på bana.

– Den har mycket av föregångaren. Den ska ha blivit större, men storleken är fortfarande något av det sämsta med BMW 1-serie. Den har ett trångt baksäte och bagageutrymmet är inte rymligt.

Hur är den att köra?
– Den är sportig och välbalanserad, och har en bra växellåda. Det är en av de roligaste i sin klass att köra och den finns både som dieselbil och bensinbil.

– Personligen föredrar jag bensin, det krävs mycket för att dieseln ska bli lönsam. Men det är individuellt.

Hur står den sig mot likvärdiga bilar?
– Det är en av de mindre bilarna i golfklassen. Jämfört med de andra är den trång, men mer körglad.

– Den kommer att finnas i olika varianter. 113i är billgast och kostar 223 000 kronor, medan 120d är dyrast och kostar 275 000 kronor.

– Du kan köpa en större bil för samma peng, men du kan inte köpa mer körglädje.

När kommer den till Sverige?
– Den börjar säljas den 17 september.

Diskutera: Vad tycker du om nya BMW 1-serie?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-07-26 13:09
Fundersam

Nog för att det är en bra bil om man gillar den, men frontens utformning tilltalar mig inte alls. Den ser riktigt tråkig ut tycker jag. Påminner mig om en gammal person med sådana där buttra hänginga kinder nedanför strålkastarna...

#2 • Uppdaterat: 2011-07-26 13:29
Jocke-A

Suck! :-(

BMW blir bara fulare och fulare med åren....
Vem f-n har de som designer nuförtiden?

#3 • Uppdaterat: 2011-07-26 15:48
Roy J

Föregångaren var inte vacker - och det är inte den här heller. Inte någonstans. Interiören är inte heller särskilt tilltalande. Visst ser man att det finns en del påkostade detaljer och sannolikt är den välbyggd och körglad och på det viset kanske värd pengarna, men man ser också att baksätet är trångt.
Om den inte var så hiskeligt ful!

#4 • Uppdaterat: 2011-07-26 17:33
ToLo

Jag är inne på Jes_ spår. Första intrycket jag fick var bara *urk* när man såg den där fronten, men det vore inte första gången en bmw behöver något år på sig att bli vacker i betraktarens öga..

Skulle jag vilja ha den på min garageuppfart idag? - Nej!

#5 • Uppdaterat: 2011-07-26 18:57
Raymond K (ej verifierad)

Om jag skulle köpa en mindre bil så är både Mini och Fiat 500 mycket intressantare. De ser inte bara bättre ut än Bmw:n utan kostar nog en del mindre med. Vad jag förstår blir denna 1 serien ordentligt dyr om man vill ha lite utrustning till.

#6 • Uppdaterat: 2011-07-26 19:43
Rikard

Ja den där var om möjligt änu fulare än den tidigare.

#7 • Uppdaterat: 2011-07-26 20:32
Pender

Kanske inte helt lämpligt att jämföra den med Fiat 500, som rymmer 2 vuxna, plus ett par dvärgar. (Alltså så kallad 2+2-sitsig.) Undrar varför BMW har så många nya modeller med lång motorhuv? Men BMW-köpare prioriterar väl det stuket framför goda innerutrymmen.

#8 • Uppdaterat: 2011-07-26 23:28
N-iklas

Att vissa BMW är direkt fula är en följd att det är just en BMW, det viktiga är att det ser avvikande ut och att det syns att det är en BMW, allt annat är helt ointressant.

En BMW kan se ut hur sjutton som helst, de säljer ändå.

Mycket tack vare att även den som tycker det är fult och dåligt på flera olika sätt självmant börjar hitta på ursäkter och tänker att eftersom det är en BMW så måste det nog vara bra även om jag inte begriper det.

”Eftersom det är en BMW så måste jag lära mig att tycka om den”

En biltillverkare med sådana kunder kan ju bara skratta hela vägen till banken som man säger…

#9 • Uppdaterat: 2011-07-27 09:55
1 Tysken (ej verifierad)

Toyota är ju försäljningsmässigt också lyckade med när nog samma utseende koncept, förutom att de också är dödstråkiga att köra så säljer även dom trots en design som knappast ens en mor kan älska.
Köper man en BMW så får man en bil som är bland det roligaste som finns att köra om det sitter rätt motor under huven, sedan så är väl som sagts inte det nya desingspråket speciellt tilltalande.

#a • Uppdaterat: 2011-07-27 10:48
Fundersam

N-iklas: Jag håller med dig och många andra här. Det är väl det som är BMW:s grej.. att så många ser det som "status" att ha en att de struntar i utseendet. Sen finns det några BMW som ser lite bättre ut (5-GT) kan jag tycka, men över lag så är inte deras formspråk tilltalande för mig. Och vem vill köra BMW idag då alla andra gör det också. En bil i mängden bara.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.