Bild
Nästa artikel
Bilsätet får kroppen att tro att den promenerar

Bilsätet får kroppen att tro att den promenerar

Nyheter

Stolen som härmar gångrörelser kan motverka ryggont och förhindra förkortade muskler.

Jaguar Land Rover vill råda bot på de växande hälsoproblem till följd av vår alltmer stillasittande livsstil. Att sitta ner för länge kan förkorta musklerna i ben, höfter och rumpa, vilket i sin tur leder till ryggproblem.

Många har säkert känt hur stel kroppen blivit efter en längre bilresa, men nu har biltillverkaren kommit på ett sätt att lura hjärnan att bilåkarna promenerar. Det görs med hjälp av att olika ställdon i sittdynan gör små, små justeringar och härmar bäckenbenets svängningar när man går. 

Video_ JLR_Morphable_seat from OK Förlaget on Vimeo.

Det finns ingen information om när vi kan förvänta oss att kunna nyttja tekniken i Jaguar Land Rovers bilar. De har däremot tagit fram ett videoklipp som visar hur du ska ställa in bilstolen på rätt sätt för att minimera risken för smärta och få en så ergonomisk sittposition som möjligt. Du kan se videon här nedanför.

Diskutera: Vad tycker du om Jaguar Land Rovers uppfinning?

Kommentarer

#1
2020-01-23 16:14

Tvivlar starkt på att detta kommer fungera.

#2
2020-01-25 12:11

Har aldrig känt mig stel vid en lång bilresa för jag rastar ofta och sträcker på benen och dricker lite kaffe eller äter något. Gör hellre detta än sitter kvar hela resan och blir lurad av stolen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.