Bild
Nästa artikel

Bilprovningen får högt betyg: " Är oerhört glada"

Nyheter

94 procent av privatkunderna och 81 procent av företagskunderna är nöjda med sitt besök hos Bilprovningen. Det visar en kundnöjdhetsmätning som genomfördes under april-juni. DISKUTERA: Vad tycker du, förtjänar Bilprovningen så högt betyg?

- Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta över att ha lyckats överträffa tidigare toppresultat bland privatkunderna. Det är också stimulerande med det fina betyget från företagskunderna och att resultatet bland dem ökat så mycket sedan den förra mätningen, säger Magnus Ehrenstråhle, verkställande direktör på Bilprovningen.

Enligt årets kundnöjdhetsundersökning blir Bilprovningens kunder allt mer nöjda med sina besök hos bolaget. Undersökningen visar att kundnöjdheten har stigit från 92 till 94 procent bland privatkunderna och från 73 till 81 procent bland företagskunderna.  

Av 5 möjliga är NKI-värdet (Nöjd Kund Index) 4,30 bland privatkunderna och 4,19 bland företagskunderna.

- Undersökningen visar att kunderna är väsentligt mycket nöjdare i år med öppettiderna på stationerna och besiktningspersonalens bemötande, vilket förstås är mycket glädjande. Internetanvändningen ökar och ännu en förklaring till det förbättrade resultatet bland företagskunderna är den nya kostnadsfria internettjänsten Mina fordon Företag som väsentligt förenklar hanteringen av fordonen för Bilprovningens avtalskunder. Tjänsten är mycket uppskattad, berättar Pierre Karlsson, marknadschef på Bilprovningen. 

Det är tionde gången som Bilprovningen genomför en riksomfattande kundnöjdhetsmätning. I år har det sammanlagt genomförts 17 500 intervjuer med slumpmässigt utvalda privatkunder och 845 intervjuer med företagskunder. Årets resultat är de högst uppmätta någonsin - återstår att se om utvecklingen fortsätter uppåt nästa år.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Jag
2009-08-31 19:40

Vad jämför man sig med?
Det finns ju inget annat än bilprovningen. Internt kan man väl ranka sig, men vad hjälper det en "kund" som måste åka till "Sveriges sämsta bilproving" = Örnsköldsvik. Har jag något val? Skiter väl Bilprovningen i, de har ju monopol.
Avskaffa monopolet så fort det bara går! Jag är beredd att betala mer om jag slipper 8 veckors väntetid för 4 veckors fikarastande som man verkar syssla med i Övik...
Jag

#1
MR.Q
2009-09-01 14:47

Dummaste inlägget jag sett på länge. Vakna istället och kolla på hur mkt lediga tider det egentligen finns.

#1
Anders
2009-09-02 21:28

Rätt så bra är dom väl på Bilprovningen, det måste vi väl medge. Inte är jag socialist, men jag misstänker att avregleringen leder till samma effekter som avregleringen av elmarknaden: Mkt högre priser för alla bilägare och högre vinster för bilprovningsföretagen...

#1
Carl
2009-09-15 21:44

I Finland blev det tre gånger dyrare efter avregleringen.
Hur ska man konkurrera? -Kom till oss så får du igenom din rishög...

#1
Q
2009-09-19 23:20

Låt bilprovningen ta över försäkringskassan så slipper svårt cansersjuka tvingas att arbeta.

#1
Emme
2009-09-28 18:54

I Sala är dem verkligen trevliga och duktiga iaf :)

#1
janne bjurhammer
2009-10-09 19:31

Janne B.
Vem har lust att betala upp mot 900 kr för en besiktning som några firmor tar i Finland.Därför, "rör" inte Bilprovningen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.