Nästa artikel
Bilmarknaden fortsatt sval i augusti – men elbilarna fortsätter öka
Nyheter

Bilmarknaden fortsatt sval i augusti – men elbilarna fortsätter öka

Publicerad 1 september 2021
Kia Niro toppar registreringsstatistiken i augusti.
Nyregistreringarna fortsatte minska under sista sommarmånaden – men andelen elbilar fortsätter öka kraftigt.

Under augusti månad registrerades 19 808 nya personbilar i Sverige, enligt statistik från Bil Sweden. Det är en minskning med 22 procent jämfört med samma månad ifjol och en fortsättning på en nedgående trend som startade i juli.

Bil Swedens vice vd Jessica Alenius säger i ett pressmeddelande att inbromsningen under juli och augusti beror på den höjda förmånsskatten som började gälla i juli.
– Det minskade antalet personbilar kan helt hänföras till företagssidan. Företagen har en stor betydelse när det gäller laddbara bilar, säger hon.

Trots det fortsätter andelen elbilar att öka kraftigt. Under augusti registrerades 126 procent fler batteribilar jämfört med förra året. Laddhybriderna har däremot minskat med 14 procent. Det är numera framför allt privatpersoner som köper laddbara bilar.

Det totala antalet nya bilar som registrerats hittills i år är högre än ifjol, men når fortfarande inte upp till 2019 års nivåer.

Bilarna som toppade registreringsstatistiken i augusti var Kia Niro, Kia Ceed, Toyota Rav4, VW ID.4 och Toyota Corolla. Även bland elbilarna låg Kia Niro i topp, följd av VW ID.4 och MG ZS EV.

Siffror från Bil Sweden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.