Nästa artikel
Billigare el-Porsche – Taycan 4S
Nyheter

Billigare el-Porsche – Taycan 4S

Publicerad 15 oktober 2019 (uppdaterad 15 oktober 2019)
Eldrivna sportbilen får ytterligare motoralternativ med lägre prislapp.
Porsches första elbil, Taycan, har hittills funnits i värstingversionerna Taycan Turbo S för  drygt 2 miljoner och Taycan Turbo som kostar från 1,7 miljoner kronor.

Nu kommer ett något billigare alternativ: Taycan 4S. När den börjar säljas i Sverige i början av 2020 blir priset 1.170.000 kronor. Instegsmodellen har två batteristorlekar att välja på: Antingen single-deck-batteriet Performance på 79,2 kWh eller Performance Battery Plus på 93,4 kWh. Det större batteriet är samma som i Taycan Turbo S och Turbo. 
 
Med det mindre batteriet får elbilen en effekt på 390 kW, motsvarande 530 hästkrafter. Nöjet att trycka plattan i mattan och färdas i en hastighet från noll till hundra kilometer i timmen varar i fyra sekunder. Räckvidden sägs vara över 40 mil, enligt mätmetoden WLTP.

Med det större batteriet i Taycan 4S blir räckvidden 46,3 mil och effekten något högre: 571 hästar eller 420 kW. 
 
Precis som på Turbo och Turbo S-versionerna har 4S två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, men skillnaden är att den baktill är 8 centimeter kortare.

Visuella skillnader som gör att det går att särskilja en 4S från sina dyrare syskon är 19-tums Aero-fälgar och rödlackade bromsok. Dessutom har den främre spoilern annan geometri och sidotrösklarna är svartlackerade. Adaptiv luftfjädring inklusive elektronisk stötdämparkontroll är standard på Taycan 4S. 

Diskutera: Vad tycker du om Porsche Taycan 4S?   

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.