Bild
Nästa artikel

Bilförsäljningen fortsätter sjunka i USA

Nyheter

Bilförsäljningen rasade i USA under 2008. 2009 har inte börjat bättre - och i januari föll försäljningen med 37 procent.

Den amerikanska bilmarknaden kämpar för överlevnad.  Det framgår av biltillverkarnas säljsiffror för januari månad. Bilförsäljningen minskade med 37 procent i januari jämfört med samma månad 2008.

De amerikanska biljättarna Ford, General Motors och Chryslers försäljningar rasade under januari. Fords försäljning föll med 40 procent, GM tappade 49 procent och Crysler föll med 55 procent jämfört med samma period ifjol.

Få klarar sig undan
De flesta biltillverkarna visar upp en minskad försäljning i USA under januari månad. Till och med en tidigare vinstmaskin som Toyota backade 34 procent i USA.

Endast två tillverkare ökade försäljningen. Hyundai Group(där även Kia ingår) och Subaru ökade 9 procent respektive 8 procent.

Volvo och Saab backar

Volvo redovisar en nedgång på 64 procent under januari jämfört med samma månad 2008. Saab backade 46 procent under samma månad.
Taggar: Nyheter
Bilförsäljningen fortsätter sjunka i USA

Kommentarer

#1
Per_K
2009-02-04 22:55

Nu måste väl snart botten vara nådd - får man hoppas.

#1
Benny
2009-02-05 19:13

Tyvärr har USA:s ekonomiska utförsbacke bara börjat. Allt fler tecken tyder på att det är långt värre än någon kunde ana. Visst kan man väl dra igång en ny lånekarusell men det blir nog svårt. Det är nya marknader som gäller nu bara man börjar konsumera i länder som Japan, Kina och Indien. I dem länderna är folk inte skuldbesatta på samma sätt....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.