Nästa artikel
Bildläcka: Toyotas nya elsuvar avslöjade i förtid
Nyheter

Bildläcka: Toyotas nya elsuvar avslöjade i förtid

Publicerad 25 juni 2020 (uppdaterad 25 juni 2020)
Toyota har två nya elsuvar på gång – bland annat en XC60-utmanare.

Toyota har inlett ett samarbete med Subaru för att utveckla en ny plattform för helt eldrivna bilar. Det är ett historiskt besked både för Subaru som halkat efter i elbilsomställningen och för Toyota som hittills satsat på bensinhybrider.

Nu har två kommande suv-modeller läckt ut på nätet i förväg. Det handlar om patentskisser som avslöjats i Kina och som kan visa ungefär hur de två Toyotasuvarna med eldrift kan komma att se ut.

Först ut är en större suv-modell i mellanklasstorlek som kan bli en konkurrent till exempelvis Volkswagen Tiguan Allspace och Volvo XC60. Den blir förmodligen sjusitsig. 

Skisserna visar att bilen har två små ”spröt” högt upp på de främre A-stolparna. Om det är digitala kameror istället för backspeglar återstår att se. Bilen har heller inga dörrhandtag på skissbilderna.

Den andra modellen är en betydligt mindre kompaktsuv med sluttande bakparti som för tankarna till Lexus UX. Den här suven har infällda dörrhandtag och smala backspeglar som förmodligen huserar små kameror.

Det finns än så länge inga uppgifter om pris, batteristorlek, räckvidd eller lanseringsdatum.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.