Nästa artikel
Bildesignern Luc Donckerwolke återvänder till Hyundai
Nyheter

Bildesignern Luc Donckerwolke återvänder till Hyundai

Publicerad 9 november 2020
Efter flera månaders uppehåll är mannen bakom Hyundai Tucson och Prophecy tillbaka.
I våras tillkännagav bildesignern Luc Donckerwolke att han skulle lämna sin position som global chefsdesigner hos Hyundai av personliga skäl. Nu är han tillbaka med en ny jobbtitel: kreativ chef för Hyundaigruppen, där bland annat Hyundai, Kia, Genesis, och nya elbilsmärket Ioniq ingår.

Flera bilsajter spår att det är på elbilssatsningen Ioniq, som Hyundai nyligen gjorde till eget märke, som Donckerwolke kommer att lägga sitt fokus. Hans arbetsplats kommer att vara på Hyundais europeiska kontor i Rüsselsheim, Tyskland. 

Innan den belgiske formgivaren anslöt sig till Hyundai 2016 hade han jobbat på Volkswagengruppen som chefsdesigner med ansvar för Lamborghini, Seat och Bentley. 

Diskutera: Vad tycker du om Luc Donckerwolkes design?    

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-11-09 09:33
Styggavargen

För att vara SUV är Tucson hyfsat snygg, jag skulle inte bli förvånad att bilarna skulle bli väldigt lyckade om han tilläts göra lite lägre och vanliga modeller, gärna en sedan eller varför inte en "hatchback".

#2 • Uppdaterat: 2020-11-09 14:54
gmogmo

@Styggavargen: Ioniq i nuvarande generation är ju en hatchback. Synd bara att den blev en sämre långfärdsvagn efter uppdateringen!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.