Bild
Nästa artikel

Bentley Supersports ISR – iskall

Nyheter

Bentley satte fartrekord på is i februari. Rekordet stod sig bara några veckor, men en specialmodell blir det ändå.

Beskåda, det här är Bentley Supersports ”Ice Speed Record” Convertible. Namnet på bilen tar ungefär lika långt tid att uttala som rekordet höll sig.

Det var den 10 februari som Juha Kankkunen rattade en Superports Convertible på Östersjön och nådde 330,695 km/tim. För att fira bedriften bestämde Bentley att man skulle producera 100 specialmodeller.

Tyvärr är rekordet redan slaktat av Janne Laitinen i en Audi RS 6, som presterade 331,610 km/tim den 6 mars.

4 sekunder till 100 km/tim
Det förminskare inte de fina effektsiffrorna i Supersports ”Ice Speed Record” Convertible. Den dubbelturbomatade W12-motorn på 6,0 liter ger 631 hästar och 800 newtonmeter. Det innebär att nykomlingen har 10 hästkrafter mer än Supersports Coupé, något som tillskrivs nya luftintag, ny intercooler och modifierat avgassystem.

Den fyrhjulsdrivna bilen med E85-anpassad motor når 100 km/h på 4,0 sekunder.

Designteamet har valt tre tillgängliga färger för specialmodellen: Beluga, Quartzite och Arctica White går att välja på. Suffletten kommer i Dark Grey Metallic, och glittereffekten får man via ett speciallager av akryl ovanpå tyget.

I kupén är det skinnklätt mest överallt. Det finns dekorpaneler i kolfiber också. Speciellt för den här modellen är den röda tonen i kolfibermaterialet och det röda sömmarna på alla skinndetaljer.

Diskutera: Vad tycker du om Bentley Supersports "Ice Speed Record" Convertible?

Taggar: Nyheter, , Bentley

Kommentarer

#1
2011-03-14 23:01

För att vara Bentley så känns det lite uddlöst :p Fira ett rekord som redan är slaget liksom. Ska nog till en extrem anglofil för att se köpvärldet i den där.

Kan se den framför mig om 10 år i någon Top 10-lista över misslyckade jubeleumsbilar eller nåt.

#2
2011-03-15 08:28

fast den borde ju fortfarande ha rekordet som snabbaste cab på isbana, då RS6:an är en vanlig sedan?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.