Bild
Nästa artikel

Bensin för 4,72 kr/liter

Nyheter

4, 72 kr per liter bensin! Antingen är det totalt vansinne eller en magnifikt strålande affärsidé. I USA, det är väl bara där det kan hända, har Chrysler gått ut med en kampanj; Let´s refule America, där köparen av en ny bil från Chryslerkoncernen kan teckna sig för ett bensinpris på 2dollar och 99 cent per gallon (3,8 l) I TRE ÅR!

Chryslers
kampanj har väckt uppseende "over there". Sedan Daimler-Benz sålde av hela
Chryslerpaketet till amerikanska finansiärer för knappt ett år sedan, har
bollen varit ordentligt i rörelse. Modeller har lagts ner, fabriker har stängts
och folk har kickats. Ledningen har förgäves försökt lyfta de olika märkenas
status. De olika fabrikaten Chrysler, Dodge och Jeep har fått nya
familjemedlemmar och gamla har lagts i malpåse.

Plötsligt
i början av maj var det någon som fick en, som tydligen många tyckte, alldeles
briljant idé:

-Vi
garanterar ett lågt bensinpris till dem som köper en sprillans ny vagn från
koncernen.

-Dessutom
döper vi den till nå´t lagom patriotiskt; Let´s Refule America.

Sagt och
gjort. Så fick det bli.

Men, som
i alla kampanjer och avtal, finns några hakar. För det första gäller kampanjen
bara för nybilsköp fram till den 7 juli i år och maximalt i tre år eller 36 000 miles
(knappt 5 800 mil). Dessutom gäller det inte om man köper alltför törstiga
modeller som Dodge Viper, Dodge Challenger, Dodge/Chrysler Crossfire, alla SRT
modeller, Sprinter, Dodge Ram och Jeep Wrangler är undantagna.

De stater
som hittills fått flest amerikaner att hoppa på erbjudandet är Kalifornien,
Connecticut, Indiana, Ohio och Washington. Hur många bilar extra man sålt via
erbjudandet är inte klart, men nog torde bli en hel del.


För att systemet ska fungera får köparen av en ny bil ett
speciellt bensinkort som gäller på 97 procent av USA:s tankställen. Kortet är
knutet till ditt normala Visa- eller Mastercard och samtidigt som köparen tankar och betalar, det
spelar ingen roll om det bensin, diesel eller E85, registreras mängden bränsle oavsett
om du tankar grannens Ford eller din egen nya Chrysler Sebring, det är din kvot
bränsle som går åt.Bränslet betalar du, 2,99 dollar/gallon via fakturan på ditt vanliga kort. 

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
kenneth
2008-05-20 17:50

Jätteekonomin USA erbjuder sina medborgare bensin för under 6 kronor litern INKLUSIVE alla skatter.. Den gigantiskt växande ekonomin i Kina subventionerar bensin och dieselpriset till industrier och medborgare.I Sverige skall vi "sända signaler" genom att den ensamma mamman i Slite skall betala världens högsta koldioxidskatt! Till vilken miljönytta? Vem vet att signalerna ens sänds? Vem lyssnar? Hur hög koldioxidskatt tror ni jätteekonomierna Indien,Indonesien,Brasilien,Maxico osv har infört? Just det - nada!FNs klimatpanel förordar en global CO2 skatt på max 70 öre kilot.Här betalar vi - i EUs verkliga glesbyggdshörn - över 700 öre litern i specialskatter. Till vilken miljönytta?Skatten är ett hån mot låginkomstagare och på längre sikt inte ens miljöeffektiv eftersom bilister i Sverige betalar 1000% högre CO2 skatt än alla andra sektorer gör genomsnittsligt! Vi måste sänka bensin och dieselskatten i detta glesbyggshörn av världen.Vi har lite för många koldioxidsänketräd mellan medborgarna rent geografidskt för att kunna fortsöätta den här "signalsändarcirkusen" Fler o fler inser att det inte är miljön man värnar om - det är skattekronorna man vill åt!

#1
Josef
2008-05-21 15:04

VÄL TALAT KENNETH!

#1
Jonas
2008-05-21 17:49

Kenneth jag håller med !
Tänk om fler kunde begripa denna högst enkla matematik.
Dom som fattar besluten har råd och så blir det mindre trafik för politikerna också.
Och alla miljötomtar håller med och fattar inte att dom blir så blåsta :)

#1
119gr
2008-05-25 08:33

Ett väldigt gnäll på bränslepriserna. NEJ, det är inte bara i Sverige det är dyrt, vi ligger någonstans i mitten i EU.

Var i Holland i veckan, 16kr/l för 95-oktanig bensin.

Sluta gnäll! Kör en snålare bil, du behöver inte en jättekombi med massa hästkrafter. Oljan är uppe i 135 dollar nu, dags att vakna Chrysler (och Volvo/Saab)

#1
hasse
2008-06-02 22:24

Det är så enkelt att lura den genomsnittliga befolkningen. Det är enklare att ta lite pengar från många än ta mycket från få. Och så är principen med höjning på bensin/diesel priset. Bensinen är inte i närheten av att ta slut. För mer än 30 år sen var det samma historia om att bensinens var på väg att ta slut. Varför inte bara införa ett obligatoriskt bensinkort som ger rätt till en viss gräns bränsle varje månad? Nej det vill dom högt uppsatta inte göra eftersom dom bryr sig inte ett dugg om klimatet utan om dina o mina ören och kronor. Att chrysler nu erbjuder bensinkort kan endast betyda en sak, att bensinpriset i USA inte kommer öka så mycket mer. Annars riskerar dom stora försluter genom att man köper bensin för 2.99 dollar och säljer det till vänner bekanta mm för mer än 2.99 men mindre än dagens pris. Och att Chrysler vet om att bensinpriset inte kommer öka betyder att dom högst uppsatta är med spelet under bordet där vi vanliga människor inte är tillåtna och vara. Vi får bara acceptera att vi blir fattigare och fattigare genom att priset höjs och värdet sjunker och räntan höjs. Den ända drabbade är den vanliga befolkningen. Ingen säger något om oljeledningarna som finns mellan Sverige och Ryssland som skitar ner hela havet. Vem gav godkännande till det? Det människan behöver göra är att vakna från sina fantasier och inte tro på allt som sägs. Det finns folk som skrattar åt din godtrohet och din dumhet. Var du en hjälte i en lek och köp en miljöbil som kostar 10000kr mer och kör mindre och offra hela ditt liv för att försöka vara hjälte. Köp inte en jeep för då är du miljösvin. Det är så sorgligt att se hur dom styr samhället. Om miljön ska räddas finns det 1000 andra grejer som ska stoppas innan vi vanliga människor ska behöva drabbas. Etanol? ska det vara nya räddningen. När det skördas använder dom tusentals traktorer i brasilien. Alltså är halva bränslet vi köper idag redan nersmutsad genom att dieseltraktorerna i brasilien jobbar dygnet runt och förorenar skogsområden. Men här hemma i Sverige är vi miljöhjältar och tror att luften i Sverige tillhör Sverige. Om det skitas ner på jorden så finns det inga landsgränser. Alltså är man en hjälte i Sverige men en förädare i länder som tillverkar etanol.

#2
Vad har flugit i er?
2011-03-03 23:34

Nivån på inläggen här är så fruktansvärt barnsliga och eftersatta att man börjar ifrågasätta sitt sinne, eller åtminstone sin nationalitet. Gå och sug på ett avgasrör.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.