Bild
Nästa artikel

"Begmarkaden har stabiliserats"

Nyheter

Under juli månad ökade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 3,9 procent. - Det ser ut som att marknaden har stabiliserats, säger Fredrik Grundsell, vd på biltestföretaget BilCert.

Under juli månad såldes det 88 476 begagnade bilar till privatpersoner (fördelat på bilhandel 33 947 bilar, privatmarknad 51 355 och företag 3 174). Det är en ökning med 3,9 procent i jämförelse med motsvarande månad ifjol.

- Det ser ut som att marknaden har stabiliserats. Bilhandeln kände av lågkonjunkturen snabbare än privatmarknaden förra året, så där påbörjades vändningen redan i maj i år. I juli månad landade även privatmarknaden på samma nivå som 2008., säger Fredrik Grundsell.

Antalet begagnade bilar som såldes genom bilhandeln ökade med 7,6 procent jämfört med samma månad förra året.

51 355 bilar bytte ägare mellan privatpersoner under juli månad - en minskning med 0,5 procent jämfört med samma månad förra året.

- Privatmarknaden började sin nedgång i juli förra året, något senare än bilhandeln. Nu följer den bilhandelns uppåtgående trend med någon månads eftersläpning. Vi får så klart se hur varslen slår på olika orter nu i höst. Uppsägningar bör påverka privatsidan såväl som bilhandelssidan negativt, säger Fredrik Grundsell.

Ackumulerat för 2009 har det sålts 553 834 begagnade bilar till privatpersoner, vilket är en minskning med 6 procent jämfört med motsvarande period 2008.
Taggar: Nyheter
"Begmarkaden har stabiliserats"

Kommentarer

#1
Lasse J
2009-08-10 16:48

Jo, Jo det märks att man anar "bättre" tider inom branchen.
Prishöjningarna har redan satt in på såväl nytt som begagnat.
Dessutom börjar åter annonser med budskapet, "priset är prutat och klart" dyka upp.
Undrar lite smått vad säljarens närvaro motiveras av.
Vet egentligen inte vem man som konsument har anledning att känna sig mest lurad av, bilhandeln eller bankerna.
Personligen skulle jag ALDRIG ens reflektera om ett besök hos en "icke förhandlingsbar part" och hoppas att en majoritet presumtiva köpare är av samma uppfattning.
Låt dom behålla "skrotet" i hallarna tills dom är resonabla!

#1
Magnus Gustafsson
2009-08-10 22:41

Stabiliseras...??? Jasså, när jag var runt i ett antal bilhallar i slutet av förra veckan fanns knappt en begagnad bil att uppbringa och den lokale Volvohandlaren annonserar i lokalpressen om "Bilar köpes". Det råder akut brist på begagnade bilar vilket klart syns på priserna!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.