Bild
Nästa artikel
Begagnatförsäljningen ökade i juli

Begagnatförsäljningen ökade i juli

Nyheter

Som Vi Bilägare tidigare skrivit sjönk nybilsförsäljningen i juli, men begagnatmarknaden visar ljusare siffror.

Under juli ökade försäljningen av begagnade bilar med 1,9 procent jämfört samma månad 2010, enligt siffror från fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing. Totalt såldes 89 728 begagnade bilar till privatpersoner under månaden.

34 463 av de begagnade bilarna såldes av bilhandeln, 52 352 såldes på privatmarknaden och 2 913 såldes av företag. Detta innebär att bilhandelns försäljning av begagnade bilar ökade med 5,0 procent och privatmarknaden ökade med 0,4 procent under juli jämfört med samma månad förra året.

Högt flöde
– Det är stort fokus ute hos märkeshandlarna att hålla nere sina begagnatlager. Våren har bjudit på stark nybilsförsäljning och många märkeshandlare har bra orderstock, vilket kommer leda till att flödet av begagnade fordon fortsätter att vara högt, säger Jonas Ramnek, vd på BCA Vehicle Remarketing.

Totalt har 568 386 bilar sålts på begagnatmarknaden mellan januari och juli i år. Det innebär en ökning med 4,9 procent jämfört med samma period förra året. Bilhandelns begagnatförsäljning har ökat med 9,3 procent och privatmarknaden har ökat med 2,7 procent.

Diskutera: Vad tycker du om siffrorna?

Taggar: Nyheter,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.