Bild
Nästa artikel
Nyheter

Bästa siffran någonsin för begagnade elbilar

Publicerad 2021-10-15 08:55 (uppdaterad 2021-10-15 09:03)
Intresset för begagnade elbilar och laddhybrider ökar, visar nya siffror. Samtidigt såldes betydligt färre bensin- och dieselbilar än i fjol.

Laddbara bilar har ökat snabbt i den svenska registreringsstatistiken för nya bilar. Även på begagnatmarknaden kan fler köpare tänka sig en laddbil.

Under tredje kvartalet i år ökade försäljningen av begagnade elbilar med över 150 procent och försäljningen av begagnade laddhybrider fördubblades jämfört med i fjol. Samtidigt minskade försäljningen av begagnade bensin- och dieselbilar med 9,7 respektive 5,7 procent.

I faktiska bilar handlar det om 2 200 fler sålda elbilar och 4 100 fler laddhybrider. Samtidigt såldes 30 000 färre bensin- och dieselbilar. Det visar siffror från analysföretaget Vroom som Kvdbil tagit del av.

Totalt minskade begagnatförsäljningen med 5,9 procent. Men försäljningssiffrorna ligger fortfarande på historiskt höga nivåer, och det intressanta är alltså att laddbilarna ökar så snabbt.

– Det är all time high för laddbara bilar, både i antalet sålda fordon och i försäljningstillväxt. Intresset är enormt och den snabba ökningen av nyregistreringar bäddar för nya rekord i närtid, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.