Audi-chefen Markus Duesmann 

Nästa artikel
Audichefen: Våra bilar tar för lång tid att utveckla
Nyheter

Audichefen: Våra bilar tar för lång tid att utveckla

Publicerad 20 juni 2023

Audi-chefen Markus Duesmann 

Audi måste halvera utvecklingstiden för sina bilar – annars kan de inte möta efterfrågan. Det säger märkets vd Markus Deusmann i en intervju.

Audis vd Markus Deusmann tycker att märket utvecklar sina bilar för sakta. Han menar att det måste gå snabbare för att de ska klara av att möta efterfrågan, speciellt i Kina.

I dag tar det omkring fyra år för företaget att utveckla en ny modell. Målet är att nästan halvera den tiden – till två och ett halvt år.

– Vi är för närvarande i en process med att se över hela våra utvecklingsprocesser, säger han till Reuters. 

Audi vill dra inspiration från hur produktionen fungerar i Kina. 

BMW och Mercedes har kommit längre i elektrifieringen och säljer bättre. Under första kvartalet 2023 sålde Audi endast ungefär 3 000 bilar i Kina. 

Deusmann vill komma ikapp BMW och Mercedes i försäljning och elektrifiering. Därför menar han att produktionen måste gå betydligt snabbare än den gör. Han menar att marknaden för eldrivet bör ligga runt 60–70 procent redan 2030.

– Vi måste reagera när marknaden ändrar sig så snabbt, säger han.

Anledningen till att försäljningen går dåligt i Kina menar Deusmann är för att de inte har ett utbud som fungerar i Kina. 

Bilmärket har inte kommit ut med några stora tillägg till sin modellflotta de senaste två åren. Planen är nu att lansera med 20 nya modeller till 2025, varav hälften ska vara eldrivna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 21 juni 2023 Det riktiga skälet är dock…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.