Bild
Nästa artikel
Audi döper el-suv till Elaine
Audi döper el-suv till Elaine
Audi döper el-suv till Elaine
Audi döper el-suv till Elaine

Audi döper el-suv till Elaine

Nyheter

Den hette e-tron Sportback på bilmässan i Shanghai i våras. I Europa tyckte Audi att det var läge att vara mer personlig.

I jämförelse med konceptet Aicon, som också demonstrerades i Frankfurt nyligen, ligger Elaine lite närmare tidsmässigt, då bilen inte är fullt självkörande.

Hon befinner sig på nivå 4, steget under full autonomi. Elaine kan dock sköta körningen på motorväg, inklusive omkörningar. Hon kan även parkera själv, eller manövrera sig in i en biltvätt eller laddstation, utan hjälp av mänsklig förare. Audi tänker sig att det ska finnas speciella överlämningszoner, där föraren parkerar, kliver ur och låter bilen sköta resten.

I infotainmentsystemet huserar personliga assistenten PIA, en slags betjänt med artificiell intelligens som ger information om fordonsstatus, eventuella bilköer och ger föraren rekommendationer om exempelvis färdväg.

Den 4,9 meter långa el-suven i coupéstil är planerad att sättas i serieproduktion 2019 och blir då Audis andra helt eldrivna bil. Elaine drivs av en elmotor på framaxeln och två på bakaxeln och full effekt i boostläge motsvarar drygt 500 hästkrafter. Batteriets kapacitet är 95 kWh och räckvidden uppmäts till 50 mil med körcykeln NEDC.
 
Diskutera: Vad tycker du om Audi Elaine?
 
Taggar: Nyheter, Audi

Kommentarer

#2
2017-09-20 09:05

Spot on O-o.
Kör Audi vidare på dessa namn så är jag en given köpare ;-)

"George: If you can’t say something bad about a relationship you shouldn’t say anything at all."

#3
2017-09-20 09:06

e-laine kommer att bli Finlands populäraste bil

#4
2017-09-20 09:10

Du kanske är något på tråden där Mattse

EL + A.I+ NE

Electric
Artificial Intelligence (självkörande)
NExt generation (eller nått)

#5
2017-09-21 15:19

Ser väl skaplig ut i profil, men jag har aldrig riktigt förstått finessen med infällda skyddslister. Fronten var mindre rolig och aktern har samma ljusramp som flera andra också har snott från sista Saab en rakt av.
Kan nog bli en bra bil men med instängt baksäte.

#6
2017-09-21 16:13

O_o
Haha, precis vad jag tänkte på.

Världens bästa komediserie enligt mitt tycke...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.