Nästa artikel
Audi bygger ny bilfabrik i Mexiko
Nyheter

Audi bygger ny bilfabrik i Mexiko

Publicerad 24 maj 2012 (uppdaterad 24 maj 2012)
Audi investerar en miljard euro i en ny bilfabrik i Mexiko. Produktionen av en suv planeras starta vid anläggningen under 2016.

Förra året levererade Audi 1,3 miljoner bilar. Målet för år 2020 är att skruva upp den siffran till två miljoner och som ett led i den strategin meddelar Audi att företaget ska upprätta en fabrik i Nordamerika, närmare bestämt i Mexiko.

– Eftersom Mexiko är ett av världens tio största biltillverkningsländer erbjuder landet en utmärkt ekonomisk bas för produktion även av Audibilar, säger högste chefen Rupert Stadler.

Infrastrukturen, kostnadsnivån och Mexikos frihandsavtal listas som skäl till etableringen i låglönelandet söder om gränsen till den viktiga USA-marknaden. Och fabriksbandet väntas rulla igång 2016.

Vilken eller vilka modeller ska man då skruva ihop i den mexikanska anläggningen? En suv, enligt Audi, men ytterligare detaljer är än så länge höjda i dunkel.

VW-koncernen – där Audi ingår – har sedan tidigare en fabrik i mexikanska Puebla. Platsen för Audis etablering ska utvärderas och spikas under 2012.
 
Diskutera: Hur ser du på Audis framtid?

Plus: Snygg, lyxig, kul att köra.

Minus: Takhöjd bak, hårt sportchassi, dyr.

Vad nytt? A-klass som snitsig sedan.

För vem? Fåfänga tjänstebilsförare.  

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.