Bild
Nästa artikel

"Audi är inget grönt märke"

Nyheter

Trots att Audi A3 TDI korats till årets gröna bil säger Audichefen att märket aldrig kommer kompromissa prestanda framför miljö.

Under bilsalongen i Los Angeles utsågs snåldieseln Audi A3 2,0 TDI till årets gröna bil för 2010.

Ingen miljöprofil

Men i en intervju med brittiska Autocar berättar Audichefen Rupert Stadler att märket inte kommer att profilera sig med miljöinriktning.

- Vi kommer att fortsätta med vår filosofi om "Vorsprung durch Technik" och inte ha en marknadsföring som BMW:s Efficient Dynamics, säger han.

Vorsprung Durch Technik har varit Audis ledord sedan 70-talet och betyder ungefär "framsteg genom teknik".

- Vi är övertygade om "Vorsprung durch Technik". Vi är ett dynamiskt och sportigt märke, men inte nödvändigtvis positionerade som ett grönt märke, säger Rupert Stadler.

Satsar på dieselteknik

Men det här innebär inte att miljövärden är oviktiga för Audi, säger Rupert Stadler.

- Vi vill minska vikt och utveckla diesel och FSI-teknik. Vi kan fortfarande förbättra bränsleförbrukningen. Men vi vill inte profilera Audi som ett grönt bilmärke.

Rupert Stadler fortsätter:

- Vi kommer att uppfylla regler, men vi är också ett känslomässigt varumärke.

Rupert Stadler berättar vidare att Audi inte kommer att lansera någon elbil förrän den kan ge den typen av prestanda som Audikunder förväntar sig.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
lubos
2009-12-07 13:33

Audis ledning har som de flesta tekniskt utbildade en realistisk inställning till "miljörörelsen" och kommer därmed att kunna förbli ett lönsamt industriföretag.

#1
Calle
2009-12-07 14:21

Att Audi, med sina relativt rena A4 och A3, är ganska miljövänliga (under 120 mg CO2) - är inget att skämmas för herr chef Rupert Stadler!! 'Miljövänlighet' är faktiskt ingen nackdel - bara ytterligare ett köpargument!

#1
Lasse J
2009-12-07 16:27

Valet mellan Audi och BMW blir allt lättare, trots att den sistnämnda är bakhjulsdriven.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.