Bild
Nästa artikel

Audi A5 2012 får ansiktslyft

Nyheter

Audi A5 uppdateras inför modellår 2012. Bland nyheterna finns omarbetade former, vässade motorer och nya tekniska finesser.

Det har blivit dags för ett ansiktslyft för Audi A5. Uppdateringen omfattar sportversionen S5 och samtliga karossvarianter: Coupé, Sportback och Cabriolet.

På utsidan noterar vi att bilen anpassats i linje med nya A6 och A8. Det innebär bland annat omstöpta strålkastare fram och bak, ny stötfångare i fronten och kylargrill med inslagna övre hörn. Dessutom erbjuds A5 Sportback nu med fem sittplatser. Nya kulörer finns också tillgängliga.

Inuti kupén återfinns en ny ratt, uppdaterad växelväljare samt nya färger och material. Bland de tekniska nyheterna finns ett säkerhetssystem som kontrollerar rattutslag och varnar föraren vid trötthet, avåkningsvarnare och adaptiv farthållare med autobroms. Med ett kryss i tillvalslistan får bilens passagerare också möjligheten att ansluta till internet.

11 procent snålare
Men Audi nöjer sig inte där. A5 får ny elektromekanisk styrservo och fjädring som uppdaterats för ökad komfort och mer precis styrning. Samtliga motorer – fyra dieslar och tre bensinare – blir direktinsprutade, överladdade och förses med stopp/startsystem som standard.

Bränsleförbrukningen har kapats med i genomsnitt 11 procent. Minskningen är störst för den fyrcylindriga bensinmotorn på 1,8 liter, vars åtgång reducerats med hela 22 procent.
 
Uppdaterade Audi A5 lanseras i Sverige under hösten som årsmodell 2012. Priserna är ännu inte fastställda.
 
Diskutera: Vad tycker du om ansiktslyfta Audi A5?

Taggar: Nyheter, , Audi A5, Audi S5

Kommentarer

#1
2011-07-13 22:20

Ja nya motorer i A4 och A5 är ett måste om dom ska hänga med nu. A6an har fina motorer som verkar snåla och det är dit dom måste sikta för snart kommer BMW med sin nya 3-serien och sätter standarden :) framförallt för dieselmotorerna då dom redan har en 164hk 2.0 diesel som klarar 119co2/km.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.