Nästa artikel
Audi A3 uppdateras med nya versionen Allstreet
Nyheter

Audi A3 uppdateras med nya versionen Allstreet

Publicerad 2024-03-12 08:49 (uppdaterad 2024-03-12 10:39)
Audi uppdaterar storsäljaren A3 med en ny version. Dessutom fortsätter den kontroversiella satsningen med att ”prenumerera” på tillval.

Audi A3 var märkets tredje populäraste modell på den svenska marknaden förra året, och nu kommer en uppdatering som ska hålla liv i modellen ytterligare några år.

Designförändringarna blir små både interiört och exteriört, men den stora nyheten är modellversionen Audi A3 Allstreet som är en tre centimeter högre och lite tuffare version.

Audi har tidigare använt namnet Allstreet i den lilla A1-modellen, och nu är det dags för A3 att få samma behandling. Audi A3 Allstreet kommer med antingen bensin- eller dieselmotor på 150 hk och dubbelkopplingslåda som standard, men fyrhjulsdrift finns inte.

I Audis tillvalsbutik kan ägaren prenumerera på eller köpa enskilda tillval i efterhand.

Audi storsatsar också på sin ”tillvalsbutik” i uppdaterade A3. Bilägaren kan prenumererera på exempelvis navigationssystem eller helljusassistent under en period på en månad upp till tre år, eller köpa tillvalet permanent.

Det här är en kontroversiell lösning eftersom bilen alltså har hårdvaran installerad redan från fabrik, men köparen aktiverar och betalar för mjukvaran i efterhand. Å andra sidan innebär det att en bilförare som exempelvis åker på långresa en gång om året kan aktivera vissa tillval under just den perioden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 2024-03-13 11:16 Pi skrev: Ser inget direkt…
  • 2024-03-13 08:24 Ser inget direkt fel i att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.