Bild
Nästa artikel
Nyheter

Aston Martin Vantage Roadster kapar taket på rekordtid

Publicerad 12 februari 2020 (uppdaterad 12 februari 2020)
6,7 sekunder till friheten ska vara snabbast i världen.
Aston Martins instegsmodell provkördes i coupéform av Vi Bilägare för drygt ett år sedan och nu är det dags för versionen med tygtak att göra entré. Motorn är densamma i båda versionerna: En fyraliters bensindriven V8 med dubbelturbo som ger 520 hästkrafter. 

Det som brittiska lyxbilstillverkaren trycker extra på är att de lyckats med konststycket att tillverka världens snabbaste takfällning på tygsuffletten i Vantage Roadster. 6,7 sekunder tar det att få ner och 6,8 sekunder att få upp igen, vilket sägs vara kortaste uppmätta tiden för ett tak som fälls automatiskt. 
 
Andra sekunder som är viktiga är det antal som krävs för att göra resan noll till hundra kilometer i timmen. Det tar 3,7 sekunder. 

Den Z-formade undanstuvningen av taket ska göra minimal påverkan på bagageutrymmet. 200 liter räcker i Aston Martins värld till "en fullstor golfbag". 

Bilen börjar levereras under andra kvartalet i år. I Storbritannien kostar den 126.950 pund och i Tyskland 157.300 euro. Det motsvarar ungefär 1,65 miljoner. 

Diskutera: Vad tycker du om Aston Martin Vantage Roadster?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.