Nästa artikel
Aston Martin och AMG i ny allians
Nyheter

Aston Martin och AMG i ny allians

Publicerad 25 juli 2013 (uppdaterad 26 juli 2013)
Aston Martins sportbilar ska i framtiden drivas av tyska motorer. Den brittiska tillverkaren inleder ett samarbete med Mercedes AMG.

Aston Martin och Mercedes prestandadivision AMG inleder ett tekniskt samarbete, det bekräftade biltillverkarna på torsdagen. Till nästa generation sportbilar från Aston Martin ska Mercedes AMG utveckla nya V8-motorer och leverera viss elektronik.

Som en del av affären får Mercedes moderbolag Daimler en aktieandel i Aston Martin på upp till fem procent. Ett definitivt avtal ska undertecknas senare i år.

Aston Martin – som till skillnad från konkurrenter som Bentley, Maserati och Ferrari inte ingår i en större bilkoncern – är noga med att påpeka att det hundraåriga märket kommer att ha kvar sin egen prägel och att produktionen stannar i Storbritannien.

Diskutera: Vad tycker du om samarbetet?

LAND ROVER

Helt nya Defender har visats och börjar säljas under nästa år. Två karosslängder finns att välja mellan, en kort och en längre.

Den långa karossen får fem dörrar och upp till sju sittplatser, medan den kortare blir tredörrars med upp till sex sittplatser.

Motorerna blir fyrcylindriga dieslar på 200 eller 240 hk, en bensinfyra på 300 hk samt en bensinsexa med mildhybridteknik som ska ge 400 hk.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-25 19:23
Gäst (ej verifierad)

Synd att man inte har pengarna att själva utveckla nya motorer. Inget ont om AMG:s rovor dock men Aston ska drivas av engelsk-utvecklade motorer.

Så konservativ är jag..

#2 • Uppdaterat: 2013-07-26 17:17
Richy

Dock är det bättre med hjälp av AMG att kunna utveckla motorer,se Lexus tex som fick lägga ner sin V8 pga avgasernas värden,ett samarbete med BMW kunde ha hjälpt kanske. Tror att det är ett strategiskt beslut som företaget (Aston Martin) gör som kommer att gynna dem i framtiden.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.