Bild
Nästa artikel
Aston Martin och AMG i ny allians

Aston Martin och AMG i ny allians

Nyheter

Aston Martins sportbilar ska i framtiden drivas av tyska motorer. Den brittiska tillverkaren inleder ett samarbete med Mercedes AMG.

Aston Martin och Mercedes prestandadivision AMG inleder ett tekniskt samarbete, det bekräftade biltillverkarna på torsdagen. Till nästa generation sportbilar från Aston Martin ska Mercedes AMG utveckla nya V8-motorer och leverera viss elektronik.

Som en del av affären får Mercedes moderbolag Daimler en aktieandel i Aston Martin på upp till fem procent. Ett definitivt avtal ska undertecknas senare i år.

Aston Martin – som till skillnad från konkurrenter som Bentley, Maserati och Ferrari inte ingår i en större bilkoncern – är noga med att påpeka att det hundraåriga märket kommer att ha kvar sin egen prägel och att produktionen stannar i Storbritannien.

Diskutera: Vad tycker du om samarbetet?

Kommentarer

#1
2013-07-25 19:23

Synd att man inte har pengarna att själva utveckla nya motorer. Inget ont om AMG:s rovor dock men Aston ska drivas av engelsk-utvecklade motorer.

Så konservativ är jag..

#2
2013-07-26 17:17

Dock är det bättre med hjälp av AMG att kunna utveckla motorer,se Lexus tex som fick lägga ner sin V8 pga avgasernas värden,ett samarbete med BMW kunde ha hjälpt kanske. Tror att det är ett strategiskt beslut som företaget (Aston Martin) gör som kommer att gynna dem i framtiden.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.