Nästa artikel
Aston Martin Lagonda kostar 9,8 miljoner
Nyheter/Bilder

Aston Martin Lagonda kostar 9,8 miljoner

Publicerad 18 augusti 2015 (uppdaterad 18 augusti 2015)
Aston Martin Lagonda. Bild: 1/10.
Priset på Aston Martins supersedan har setts hos specialisthandlare, köpsugna kommer behöver gräva djupt i plånboken för att få hem ett exemplar av bilen.
Aston Martin har återuppväckt modellnamnet Lagonda och även fast många väntade sig en suv blev resultatet en superlyxig sedan, precis som föregångaren från 1976.
 
Lagonda var tänkt att endast säljas i mellanöstern men i våras meddelades att bilen även ska kunna köpas av lyxbilskunder i Asien och Europa. Nyligen ska specialistbilhandlaren H.R Owen publicerat priset för nya Lagonda på sin webbplats, 696 000 pund, rapporterar brittiska Autocar.
 
I svenska kronor skulle Lagonda därmed kosta närmare 9,8 miljoner kronor i dag. Jämförelsevis kostar en Rolls Royce Phantom cirka 5,3 miljoner kronor. Enligt Aston Martin själva ska endast 200 bilar tillverkas innan det återigen är dags för tillverkarens jättesedan att dra sig tillbaka.
 
Den 5,4 meter långa bilen drivs av en knappt 6 liters V12:a utan överladdning, enligt uppgift ska maxeffekten vara cirka 550 hk. En sexväxlad automatlåda tar lyxvagnen till 60 mph (96,6 km/tim) på 4,4 sekunder och toppfarten ska vara 314 km/tim. Unikt för den brittiska lyxbilen är att stora delar av karossen tillverkats i kolfiber.
 
Diskutera: Vad tycker du om Aston Martin Lagonda?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-08-19 02:15
ENTJ1

För dom pengarna känns det som om det finns självklara andra alternativ,men det är ju kanske märkesbundenheten som säljer här.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.