Bild
Nästa artikel
Aston Martin Cygnet skrotas

Aston Martin Cygnet skrotas

Nyheter

Efter bara två år stoppas tillverkningen av Aston Martin Cygnet. Den lyxiga minibilen som baseras på Toyota iQ läggs ned.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Toyota och brittiska sportbilsmärket Aston Martin häromåret beslutade att bygga en lyxvariant av minstingen Toyota iQ.

För Aston Martin var samarbetet ett sätt att sänka det egna modellprogrammets genomsnittliga utsläpp av koldioxid och på så sätt möta EU:s skärpta utsläppskrav.

Men den lyxförpackade Toyotan sålde dåligt och nu bekräftar Aston Martin att produktionen har avbrutits. En talesperson för den brittiska tillverkaren säger till bilsajten Autocar att Aston Martin i fortsättningen ska fokusera på sina sportbilar.

Diskutera: Vad tycker du om Aston Martin Cygnet?

Kommentarer

#1
2013-10-07 13:10

Vadå sålde dåligt?
Hörde ju först att bilen endast skulle säljas till Aston Martin ägare och hur stora är då möjligheterna till att få sålt några bilar?
Gällde det bara att sänka den genomsnittliga koldioxidhalten så spelar det ju ingen roll hur många bilar som säljs.

Har alltid sett detta som ett reklamjippo/skämt och förvånar mig nog mer över att någon på riktigt trodde att bilen skulle sälja bra.

Förmodligen har det hela istället bidragit till negativ reklam för Aston och det är nog en troligare orsak till nedläggningen.

#2
Leif Larsson
2013-10-07 13:13

" Vad tycker du om Aston Martin Cygnet?"
En bättre fråga vore: Varför sålde Aston Martin Cygnet så dåligt?
Jag kan tycka, liten bil för mycket pengar.

#4
2013-10-08 20:30

Aston Martin bygger världens vackraste bil - DB9

http://www.astonmartin.com/en-us/cars/the-new-db9

Zagato som nr 2

http://www.astonmartin.com/cars/aston-martin-v12-zagato

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.