Bild
Nästa artikel
Appen på bilden hör inte ihop med artikeln.

App hjälper bilköpare

Nyheter

En ny app ska hjälpa bilköpare att undvika lurendrejare. Med ett klick ska bland annat korrekt mätarställning och annat nyttigt visas i telefonen.

Appen har utvecklats av den Tyska bilelektronikfirman Carly Connected Car och är tänkt att hjälpa bilköpare undvika dåliga köp. Bland annat ska appen visa om vägmätaren manipulerats eller om något är på väg att haverera. Appen ska också visa hur bilen har körts tidigare och därmed kunna ge indikationer på om till exempel partikelfiltret i en dieselbil snart måste bytas eller om bilen körts alltför hårt. Systemet som krävs för att appen ska fungera finns i bilar från BMW, Mercedes och VAG.

Diskutera: Tror du att den här typen av app kommer att slå igenom?

 

Kommentarer

#1
2017-03-28 13:59

Jag börjar bli lite allergisk för appar som skall sköta om hela mitt liv. Varenda gång man startar mobilen så står det typ 30 appar på kö som skall uppdateras. Känns som om mobilanvändningen handlar om 50% uppdateringar och resten av tiden kan man kanske använda mobilen till det den är tänkt.

#2
2017-03-28 14:38

Bland annat pga dessa otaliga appuppdateringar i Android (vet inte hur det är med Iphone...) stretar jag emot så länge jag kan och håller mig till WP. Annars verkar just denna app/idé vara ganska nyttig.

#3
2017-03-28 14:41

Håller med Hacken. Det finns appar som inte bara hjälper utan också stjälper http://www.dn.se/arkiv/motor/han-blev-blast-med-en-bil-app/

#4
2017-03-28 14:41

Jag håller helt med L West, jag håller mig också till WP och slipper på så sätt en mängd onödiga appar.
Tyvärr missar man en del , kanske inte nödiga, men kul appar.

#5
2017-03-28 15:00

Otäck historia 107Carlsson. Tekniken hjälper men stjälper ganska ofta med.

#6
2017-03-28 20:45

Jag får ont i magen när man släpper in telefon och datortillverkare att göra bilarnas skärmar. Hoppas dom bara håller fingrarna borta från motorstyrning och säkerhetssystem. Fånen uppdaterade sig till Android 7 häromnatten. Tog halva lördan att få till allting igen. Man blir galen på alla klåfingriga programmerare.

#7
2017-03-28 21:46

Ett bra sätt att inte ha appar som måste uppdatera sig är att se över hur många appar man använder, ofta använder man bara en handfull, resten kan då tas bort. På så sätt så slipper man också säkerhetshål, att 3:e part slangar ur info från din telefon och sparar minne och batteri (detta då de flesta appar är "gratisappar" och kan vara "gratis" genom reklam och sälja insamlad data).
Att skylla på tekniken för att en säljare har dålig koll känns rätt fel, han lämnade ifrån sig viktiga dokument och kunde lika gärna fått dessa stulna.

Datortillverkare (Microsoft) och OS tillverkare (QNX) plus några fler har funnits i våra bilar de senaste 20 åren (MS embedded automotive) så det är knappast något nytt.
Tror snarare biltillverkare skulle ha stor nytta av telefon och datortillverkare dom kommit bra mkt längre när det gäller säkerhetstänk än vad biltillverkarna har.

#8
2017-03-29 16:09

Istället av OBDII alla bilar skulle ha USB koppling längre längre sedan. Men tillverkaren VILL INTE att människor ska reparera eller även bara göra feldiagnostik på egna bilar! Och vad är meningen med Appen? Att man kan se värdelös info om partikelfiltret? Skojar ni? Köp aldrig BMW, Mercedes och VAG. En till dålig idé och onödig funktion! Risken att ombord dator eller mjukvaran går sönder är ännu store med den här funktion. Också, säkerhetsbrister återkommer säkert. Nu tjuv kan koppla till din bil med mobil telefon. HA HA!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.