Nästa artikel
Alfa Romeo backar – elbilen Milano blir Junior
Nyheter

Alfa Romeo backar – elbilen Milano blir Junior

Publicerad 2024-04-16 10:17
Namnet Alfa Romeo Milano är olagligt om bilen byggs utanför Italien, enligt industriministern. Nu byter elbilen namn till Junior.

Alfa Romeo visade nyligen upp den nya elbilsmodellen Milano, men kort efter lanseringen hävdade Italiens industriminister att modellnamnet var olagligt.

– En bil som kallas Milano kan inte byggas i Polen. Det är förbjudet enligt italiensk lag, sa han och hänvisade till en lag från 2003 som förbjuder ”italienskklingande” namn på produkter som inte kommer från Italien.

Nu står det klart att Alfa Romeo byter namn på elbilsmodellen. Det nya namnet blir Junior – ett namn som använts av märket flera gånger tidigare och som kom på andra plats efter Milano i en omröstning där märkesentusiaster fick rösta fram bästa namnet på den nya elbilen.

– När du hamnar i politiska diskussioner kommer du direkt förlora hälften av köparna och det ville vi förhindra, sa Jean-Philippe Imparato, chef för Alfa Romeo, på en presskonferens.

Mellan raderna riktar Alfa Romeo kritik mot beskedet i ett pressmeddelande. Där skriver märket bland annat att beskedet kom ”under en av de viktigaste veckorna i Alfa Romeos framtid” och att den italienska regeringen sett till att ge bilen ”fri publicitet”.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (16)

  • 2024-04-17 20:32 Axa skrev: Alla italienska…
  • 2024-04-17 20:21 Alla italienska bilmodeller…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.