Nästa artikel
Åhlin-Kottulinsky får tillbaka historisk seger
Nyheter

Åhlin-Kottulinsky får tillbaka historisk seger

Publicerad 19 september 2018 (uppdaterad 19 september 2018)
Mikaela är nu första kvinna som vunnit ett STCC-lopp.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky vann andra heatet i Scandinavian Touring Car Championship, STCC på Gelleråsen i slutet av augusti. Men kort efter vinsten valde tävlingsledningen att ogiltigförklara hennes vinst och diskvalificera PWR Racing och Seat Dealer Teams bilar. 

Detta för att de ska ha kört med ett avgassystem som kontrollanter bedömde som ej tillåtet. Bland annat använde PWR färre ljuddämpare på sina tävlingsbilar än konkurrenterna. 
– Mikaela korsade mållinjen först och även fast det tillfälligt har tagits i från henne så tror och hoppas vi att resultatet kommer att ändras, sa Daniel Haglöf, chef på PWR Racing i samband med diskvalificeringen.

Beslutet överklagades till Svenska Bilsportsförbundets Disciplinnämnd och de beslutade igår den 18 september att PWR Racings diskning ska upphävas. Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att de ”hittar inget i några regler om att man måste använda Low Noise-system för att klara 95 db, som kravet är i Sverige. Förbifartsmätning som fanns på banan har heller inte resulterat i några påpekande eller tidstillägg. Med dessa anledningar så skall beslutet bli bifall och förarna skall återinsättas i resultatlistorna på de platser som de var vid målgång.”

Åhlin-Kottulinsky får därmed tillbaka sin historiska seger som första kvinna som vunnit en STCC-tävling. Dessutom får hennes lagkamrater Philip Morin, Robert Dahlgren och Daniel Haglöf tillbaka sina poäng från loppet. 

Mikaela Åhlin-Kottulinsky ligger på plats 9 i tabellen och kollegan Robert Dahlgren leder mästerskapet. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.