Bild
Nästa artikel
Nyheter

Åhlin-Kottulinsky diskad efter historisk seger

Publicerad 20 augusti 2018 (uppdaterad 20 augusti 2018)
Ett ögonblick var hon den första kvinnliga segraren någonsin i STCC – men tävlingsledningen valde sedan att ogiltigförklara Mikaela Åhlin-Kottulinskys vinst.
Vid helgens motortävlingar på Gelleråsen i Karlskoga byttes segeryra mot besvikelse. Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tävlar med en Cupra TCR för PWR Racing Team och Seat, vann andra heatet i Scandinavian Touring Car Championship, STCC. Hon blev då historisk som första kvinna som vunnit ett STCC-lopp.

Direkt efter segern sa Åhlin-Kottulinsky:
– Det känns helt underbart, jag är så glad och stolt över alla i teamet som har gjort det här möjligt. Jag var självklart nervös inför att starta i pole position, men fick en bra start och kunde kontrollera tävlingen därifrån. Jag gjorde två misstag på sista varvet, men annars var tävlingen i stort sett perfekt.

Lyckan blev dock kortvarig, då tävlingsledningen valde att diskvalificera PWR Racing och Seat Dealer Teams bilar. 
– Våra tekniker har undersökt avgassystemet på bilarna och de fann att de inte var enligt reglementet, därför har de uteslutits, säger Börje Blomén, tävlingsledare.

I ett Facebookinlägg svarar PWR Racing att de kommer att driva saken vidare.
”Teamet har överklagat beslutet och kommer att föra ärendet vidare hos Svenska Bilsportförbundet. Teamet har vidare varit i kontakt med både CUPRA Racing (som bygger CUPRA TCR, Volkswagen Golf GTI och Audi RS3 LMS) och tekniskt ansvarige i TCR-organisationen som bekräftar att teamets specifikation på avgassystem används på bilar i flera TCR-mästerskap runt om i världen, beroende på vilka ljudkrav som gäller i landet där tävlingen hålls. Teamets bilar klarar utan vidare ljudkraven som gäller på svenska banor med den specifikation av avgassystem som använts på Gelleråsen.”

– Det var något historiskt som hände och vi i teamet firar det som en seger. Mikaela korsade mållinjen först och även fast det tillfälligt har tagits i från henne så tror och hoppas vi att resultatet kommer att ändras, säger Daniel Haglöf, chef på PWR Racing.

Nästa tävlingsomgång sker 8-9 september i norska Rudskogen. 

Diskutera: Vad tycker du om diskvalificeringen?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.