Nästa artikel
Aero-paket för fräckare Honda Civic
Nyheter

Aero-paket för fräckare Honda Civic

Publicerad 11 januari 2013 (uppdaterad 14 januari 2013)
Honda lanserar ett designpaket till Honda Civic för de som tycker att bilen är för anonym och vill ha en aggressivare look.

Det så kallade Aero-paketet tillför varken hästkrafter eller sportigare egenskaper, men drar möjligtvis till sig några extra blickar från trottoarerna när du kommer rullande.

Det handlar om en sportigt formad frontspoiler vars övre del är lackad i bilens färg, medan den undre delen ska påminna om kolfiber. Till bakdelen medföljer också en spoiler som följer samma stil och bilens sidor domineras slutligen av matta mörkgrå fälgar, 17 eller 18 tum stora.

Honda nämner inget pris för paketet.

Utöver Aero-paketet kan man även köpa till andra prydnader såsom sidokjolar och lysande Civic-dekorationer till dörrtrösklarna.

Diskutera: Vad tycker du om Aero-paketet till Honda Civic?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-01-11 14:59
Hackenbush

När man ser den snett framifrån är där så mycket veck och linjer så den ser faktiskt krockad ut. :-)

#2 • Uppdaterat: 2013-01-11 15:37
saabnisse

Och fälgarna :o), jämför gärna med Renaults :oD
http://www.vibilagare.se/nyheter/renault-visar-upp-ny-crossover
Men vad är det för mening med ett paket enbart för flärden?
Och på en sådan här bil, den köper väl ingen för att den skulle vara snygg?
Skulle paketet ge något mer, effekt, vägegenskaper, eller något sådant vore det ok.
Men kosmetika- Usch!

#3 • Uppdaterat: 2013-01-11 16:17
FLAC

"Aero-paket" innebär alltid en förfulning av bilen. Denna bil är tyvärr heller inte lika snygg som sin företrädare, vilket är mycket synd. Förra Civic är en riktigt snygg bil och det var snubblande nära att jag köpte en sån...

#4 • Uppdaterat: 2013-01-11 18:26
Audi A5 SB

Håller helt med FLAC, förra Civic var snygg. Den här är just inte det.

#5 • Uppdaterat: 2013-01-11 21:03
FLAC

Du är alltid lika rolig du Shogun, en riktig komiker faktiskt... Om Hondahandlaren inte varit så nonchalant och ointresserad hade det kanske blivit en sådan. Säljare som inte vill göra affärer ska man inte gynna. sen föredrar jag att ha service på hemmaorten också, även en japansk bil kan ju gå sönder...

#6 • Uppdaterat: 2013-01-12 01:06
Roger Skagerström

Skulle nog påstå att man inte är ointresserad av designen om man köper en Civic idag. För 20 år sen kanske... Men de två senaste generationerna har varit väldigt designorienterade och den senaste tycker jag ser väldigt "biffig" ut för att vara en halvliten bil. Finns en i linköping i en mörkgrönmetallic kulör som är ruskigt snygg.

Så håller inte med om att ingen skulle köpa en Civic för att den är snygg. Vill man ha en bil i den klassen finns det inte så mycket att välja på om man vill ha en bil som sticker ut. Impreza i vanligt folk-utförande ser ut som en påse skridskor, Auris är inte heller den jättespännande. Golf börjar väl arta sig, Mazda3 sticker ut men har väl en lätt naiv formgivining. Hur som - Civicen är futuristisk utan att vara direkt vulgär eller överdesignad. Tycker jag. Sen har den kanske inte samma "maskulina närvaro" som näsapan från Bayern (1-serien) eller pondus som en A3...

Största problemet med detta är väl att man bara kan köpa till det. Så har det varit innan iallafall. Man kan beställa det med en ny bil men då får man vackert betala samma pengar ändå. Samma sak hos Mazda. Fanns fabrikskit till iallafall första generations 6'a, tror det fanna några varianter till andra generationen med. Men de gick inte att få från fabrik. Alltså var man först tvungen att betala för bitarna på bilen, o sen köpa till nya. Vill minnas att Aerokittet (tror det hette så där med) till första 6'an landade på ca 30 000 lackat och monterat. Vilket är helt sinnesjuka pengar. Men fint var det :D

Men det är sånt vi får levaa med här eftersom de är så små på våra marknader att det inte tillåts att specas utöver "paket". Tyvärr. Skulle nog inte bli förvånad om det kostade runt en 25- 30 000 att få bilen sådär. Nu är det ju inga sidkjolar i det där paketet men räkna med 5000 styck för front och akter (utan lack) plus en 2000-2500 per fälg om man vill ha 18". Och sen däcken. Då är det knappast värt det. Hade man kunnat köpa det som ett tillvalspaket från fabrik för en 5-10 000 kr hade det kanske varit ett vettigt tillval dock (vilket fortfarande är bra mycket mer än vad merkostnaden är för att montera det där istället för orginal).

#7 • Uppdaterat: 2013-01-12 08:21
Leif Larsson (ej verifierad)

"Honda lanserar ett designpaket till Honda Civic för de som tycker att bilen är för anonym och vill ha en aggressivare look."

Är det ett paket för de riktigt "aggressiva" förarana?

Jag kan tycka att det är lite löjligt då det inte tillför bilen några egenskaper, vad gäller säkerhet, eller prestanda.

#8 • Uppdaterat: 2013-01-12 17:08
Roger Skagerström

Men snälla nån hur mycket tillför något gällande säkerhet eller prestanda? Och varför är det ens relevant? Isåfall vore ju bildesign helt orelevant då den sällan bidrar nämnvärt till ovanstående områden. Då kan ju alla bilar se ut som Prius, för det är en rätt optimal form prestandamässigt.

Men ni kanske väljer färg efter vad som syns bäst och fälgar efter vilka ni tror har lägst luftmotsånd? Utseendet har ju noll relevans...

#9 • Uppdaterat: 2013-01-12 18:34
Leif Larsson (ej verifierad)

Här är det ett designpaket som utstrålar aggrivissitet, inte frågan om någon klatschig färg som kan vara snygg.
Tillhör ungdomen att sätta på kjolpaket och dödskalar och en massa annat krams på bilen.
Sånt har jag vuxit ifrån.
Däremot en snygg design, och vad det är, är ju väldigt subjektivt.
Är inte förvånad att en del tycker det är snyggt på Civicen, smaken är ju olika och designerna på Honda har säkert utvärderat hur utfallet blir.

#a • Uppdaterat: 2013-01-12 21:22
Pender

Provkörde Civic i höstas, och blev positivt överraskad att dom fått ner vägbullret till anständig nivå. Och motorn, vad det nu var har jag glömt, var inte dum. Skulle antagligen köpt en Civic, om jag varit i köpläge. Väldigt fiffig och praktisk baksätesfällning. Kjolpaketet? Ja, det är nog kul för 18-åringa av alla åldrar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.