Bild
Nästa artikel

627 rattfyllerister på en vecka

Nyheter

74 506 förare stoppades och kontrollerades under skolavslutningsveckan. Av dessa rapporterades 627 personer för rattfylleri. Motsvarande vecka 2007 gjorde polisen fler kontroller men hittade färre rattfyllerister.

- Polisens trafiksäkerhetsarbete, att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, är en förklaring och det är oroväckande att så många väljer att köra bil trots att de är påverkade, säger Mattias Andersson, trafikansvaring på Rikspolisstyrelsen.

De senaste veckorna har tusentals ungdomar över hela landet firat skolavslutning och student. I samband med det har polisen gjort ett stort antal insatser vid festplatser och parker för att förebygga fylleri, ordningsproblem och trafikbrott.

Under perioden 2-8 juni, gjorde polisen 74 506 alkoholutandningsprov. Det resulterade i 467 alkoholrattfylleribrott och 160 drograttfylleribrott.

I år gjordes 8 623 färre alkoholutandningsprov jämfört med 2007 men ändå upptäcktes 73 fler rattfyllerister, 44 av dessa var alkoholpåverkade och 29 drogpåverkade.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.