Bild
Nästa artikel
17 nominerade till årets bil i USA

17 nominerade till årets bil i USA

Nyheter

Bilarna som kan vinna priset North American Car of the Year 2012 har nu presenterats. Hyundai fick flest nomineringar.

På bilsalongen i Detroit i början av januari tillkännages vinnaren av Nordamerikas mest prestigefyllda bilpris. Senast drog laddhybriden Chevrolet Volt det längsta strået.

Men vilken modell vinner i år? Här intill kan du se de nominerade bilarna. Hyundai noterar flest nomineringar, tre, före Toyota, Audi och Volkswagen med två vardera.

Några av namnen på listan är bekanta för oss européer, men under andra namn. Scion är Toyotas mer ungdomliga systermärke och iQ är samma bil som sin europeiska motsvarighet. Och Buick Verano är i själva verket en omarbetad Opel Astra.

Vinnaren av North American Car of the Year röstas fram av en jury om 50 motorjournalister från USA och Kanada. Vi Bilägare har tidigare rapporterat att Saab 9-4X nominerats till North American Truck of the Year. Läs artikeln här.

Diskutera: Vilken bil tror du vinner?

Nominerade bilar:

Audi A6
Audi A7
Buick Verano
Chevrolet Sonic
Chrysler 300 (inklusive SRT8)
Fiat 500
Ford Focus
Hyundai Accent
Hyundai Elantra
Hyundai Veloster
Kia Rio/Rio5
Scion iQ
Subaru Impreza
Toyota Camry
Toyota Prius V
Volkswagen Beetle
Volkswagen Passat

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-10-07 11:58

Skulle tro att Hyundai Accent har en mycket god chans att vinna. Den har fått helt fantask kritik i tidningarnas biltester. Anses vara marknadens bästa lilla sedan. Den har dessutom ett mycket tilltalande pris.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.