Bild
Nästa artikel
Bilförsäljningen på väg upp

Bilförsäljningen på väg upp

Nyheter

För andra månaden i rad ökade bilförsäljningen i Sverige. I augusti visade registreringsstatistiken + 2,6 procent.

Har den negativa trenden för nybilsförsäljningen brutits? För andra månaden i rad ökade nybilsregistreringen meddelar branschorganisationen Bil Sweden. Jämfört med samma månad föregående år, ökade antalet registreringar i augusti med 2,6 procent. Ökningen är extra intressant mot bakgrund av att augusti månad i år innehåll en registreringsdag mindre, vilket normalt motsvarar ett tapp av ca 5 procent.

 

- Det är en glädjande utveckling och ytterligare ett tecken på att konjunkturen är på väg att återhämta sig, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

 

Moldén säger i ett pressmeddelande att det nu finns goda förutsättningar för att utvecklingen håller i sig och att Bil Swedens prognos om en total försäljning på 265 000 nya bilar för 2013 ligger fast.

 

Diskutera: Tror du bilförsäljningen i Sverige kommer att fortsätta uppåt?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2013-09-02 20:28

Det kan vara en efter sommaren grej och kanske även september ökar. Under hösten kommer flera nya modeller ut på den svenska marknaden och det kan öka intresset för nybilsförsäljning. Men frågan är om det kommer att hålla i sig i längden, jag är skeptisk. Min personliga prognos är att ökningen stannar av, kanske i höst men väl till våren det tror jag. Jag tror att vintern kan bli riktigt seg gällande nybilsförsäljning.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.