Nästa artikel
Hyundais plan: Här är roboten som hjälper dig köpa bil
Nyheter

Hyundais plan: Här är roboten som hjälper dig köpa bil

Publicerad 25 januari 2021
Hos Hyundai kan kunderna få robothjälp med att välja bil.

De flesta biltillverkare tittar just nu närmare på hur onlineförsäljningen ska öka. Att sälja bilar på nätet kan bli billigare än vanliga bilhallar med personal.

Biltillverkare som ligger långt framme när det gäller att sälja bilar på nätet har ofta klarat sig bättre än andra märken under coronapandemin.

Hyundai har nyligen köpt robotföretaget Boston Robotics och en av de första uppgifterna som företagets robotar får blir att hjälpa bilköpare i ett showroom i sydkoreanska huvudstaden Seoul.

Under en testperiod på en månad ska roboten hjälpa kunderna hitta rätt, påminna dem om att använda munskydd och visa information om bilarna – förhoppningsvis utan att köra in i dem eller kunderna.

Läs också: Volkswagens nya lösning – för att du ska slippa ladda

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2021-01-26 16:30
Carl Trefalt

Biltillverkarna vill sälja bilar på nätet och med robotar för att få högre vinst.

#c • Uppdaterat: 2021-01-27 09:51
saabnisse

Henrik, jag tror säkert att det är intressant och naturligtvis mest lönsamt att försöka kränga bilar på nätet och speciellt när man ska släppa ett helt nytt som saknar återförsäljare.
Jag skriver bara vad jag själv skulle välja och jag skulle aldrig köpa en bil som jag inte först provat ordentligt och diskuterat med en säljare och det är något jag vill göra personligen, inte via nätet, inte ens via telefon om det inte handlar om småsaker i slutfasen av en affär.
Finns det inte något "showroom" i närheten där jag kan kolla bilen och ingen säljare är villig att möta mig någonstans för att visa bilen, blir det ingen affär!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.