Nästa artikel
London klämmer åt utsläppsbovar
Nyheter

London klämmer åt utsläppsbovar

Publicerad 24 oktober 2017
Dyrt att resa in till centrala delarna av London för den som har en bil äldre än 2006.
Brittiska storstaden har infört en ny avgift för äldre bensin- och dieselbilar i ett försök att förbättra luftkvaliteten.
Sedan tidigare betalar Londonpendlarna trängselskatt på drygt 11,50 pund för att få åka in i de centrala delarna. Nu tillkommer en extra avgift för de som kör fossilbilar som inte klarar utsläppsklassen Euro 4. Dessa bilar är registrerade före 2006 och måste hädanefter betala 10 pund extra utöver trängselskatten för att få passera.

Den nya skatten kallas T-Charge och enligt borgmästare Sadiq Khan omfattas drygt 34.000 fordon per månad av den. 
– Luften är dålig, men den dödar också. Det finns barn i London vars lungor är outvecklade. Det finns vuxna som lider av en rad åkommor orsakade av dålig luftkvalitet, allt från astma till demens och strokeanfall, säger Sadiq Khan till nyhetsbyrån Reuters.
 
Diskutera: Tycker du att svenska städer borde göra som London och införa extra avgifter på äldre bensin- och dieseldrivna bilar?       
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2017-10-28 21:17
HT19

Hoppas de tar bort alla euro6 dieslar som inte ens klarar euro3 vid verklig körning. Tex Toyota!

#c • Uppdaterat: 2017-10-28 21:52
Saslam

Boeing 787 Dreamliner: Den nya flaggskepp Boeing ser ut att bli en enastående framgång. Detta flygplan är lättare, tystare och mer bränslesnåla än andra flygplan. Bränslebesparingar 20% per passagerare. jämförbara Boeing 737-300

Vilket markfordon kan mäta sig med det

#d • Uppdaterat: 2017-10-24 15:34
milkylainen

Hackenbush: Klart att det inte förbättrar något. Folk har inget val. Det här handlar om att klämma den rika medelklassen på pengar. Observera att jag inte förnekar några föroreningsproblem i städer, för det har vi.
Men likt att man nu försöker beskatta elbilar som har 0-utsläpp i städer så handlar detta i största mån om ytterligare en ursäkt att klämma folk på pengar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.