Nästa artikel
Nya Passat Alltrack – en tungdragare
Nyheter

Nya Passat Alltrack – en tungdragare

Publicerad 19 februari 2015 (uppdaterad 19 februari 2015)
Nya Passat Alltrack får dra tungt, men bara om du har ett körkort som tillåter det.
Så var det dags för Alltrack-versionen av nya Passat. Det handlar inte om någon terrängvärsting men tunga släp är ingen match för bilen.
Den nya och åttonde versionen av Volkswagen Passat kommer nu som Alltrack-version. Bilen har 27,5 millimeter högre markfrigång än vanliga Passaten och oavsett motoralternativ så är sexväxlad DSG-växellåda standard.
 
Motorerna som finns att tillgå är antingen en turboladdad bensinmotor (TSI) på 2,0 liter med 220 hästkrafter eller två dieslar på 2,0 liter med 190 respektive 240 hästkrafter. Maximal släpvagnsvikt är 2 200 kilo, vilket motoralternativ som tillåter detta är hittills okänt.
 
Fyrhjulsdriften 4Motion baseras på ett Haldex-system med fått elektroniska differentialbroms på båda axlarna. Bilar med bensinmotorn eller starkaste dieselmotorn har även en elektronisk funktion som bromsar de inre hjulen vid kurvtagning för att förbättra kurvtagningsförmågan.
 
Nya Passat Alltrack har även Hill Descent Control och liksom hos vanliga Passat finns möjligheten att välja till parkeringsassistent för backning med släpvagn. Ännu finns inget svenskt pris för bilen men lanseringen är planerad till hösten.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Passat Alltrack?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2015-02-20 11:19
Hackenbush

Tror inte att någon köper denna bilen för att köra i terräng, det är nog mer den tillåtna släpvagnsvikten som lockar plus designen på bilen.

#c • Uppdaterat: 2015-02-20 15:42
Swemba

Synd att Passat Alltrack inte har luftfjädring som är både praktiskt och komfortabelt. Passar biltypen perfekt, tycker jag.

#d • Uppdaterat: 2015-04-02 20:54
GDS

Dragbil????
Är lådan förstärkt?
Vad är det för dimensioner på lager och axlar i lådan?

#e • Uppdaterat: 2015-02-20 07:19
milkylainen

Knappt tre centimeter högre än vanlig Passat... Markfrigången är ett skämt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.