Nästa artikel
Blocket lanserar nytt betalsätt för begagnade bilar
Nyheter

Blocket lanserar nytt betalsätt för begagnade bilar

Publicerad 12 mars 2020
Ska göra bilköpet tryggare.

Blocket har lanserat ett nytt sätt att betala för begagnade bilar. Målet är att minska risken för bedrägerier.

Tjänsten är framtagen tillsammans med företaget Rocker (tidigare Bynk) och finns tillgänglig för bilar som kostar mellan 10 000 och 100 000 kronor, men planen är att den ska lanseras även för dyrare bilar framöver.

Personen som köper bilen kan välja mellan flera olika betalsätt som kostnadsfri faktura med 14 dagars betalningstid eller möjlighet att delbetala. Blocketbetalningen, som tjänsten kallas, startas via Blocket och både köpare och säljare identifierar sig med Bank-ID.

Säljaren får sina pengar utbetalda efter genomförd affär till sitt uppgivna konto. Exakt hur lång tid det tar beror på vilken bank säljaren har, men med många av storbankerna går utbetalningen snabbt.

– Vi vill göra det ännu enklare att köpa och sälja saker på Blocket, framför allt när det kommer till affärer av större kommersiellt värde, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-03-13 17:31
glimma-48

Verkar bra. Hoppas bara att BankID bytyder just BankID och inte mobilt BankID d.v.s. att alla vi som inte har, och i mitt fall aldrig kommer att skaffa smartphone, också ska kunna använda tjänsten. Laptop är många gånger bättre men är naturligtvis inte mobil på samma sätt. Vi som är lite äldre och som gillar att inte gå om kring med ständig kontakt med cybervärlden utan föredrar att ha direktkontakt med verkligheten omkring oss ska inte än en gång diskrimineras kan man ju hoppas.

#2 • Uppdaterat: 2020-03-14 21:31
Bo Håkansson

Brukar väl oftast finnas båda alternativen- om du kollar. Själv älskar jag mobil bank ID med ansiktsigenkänning. Smaken är olika. Förmodligen äldre än artikelförfattaren. Att vara äldre betyder inte alltid förnekare eller okunskap om nyare eller framtida teknik. Har haft dator sedan 1973 och mobil redan när den monterades i bakskuffen.

#3 • Uppdaterat: 2020-03-16 10:05
glimma-48

Bo Håkanssson: Swish finns bara för folk med "smartphones". Klart diskriminerande. Skulle inte vara förvånande om det skulle gälla även den nya blocketbetalningen, Någon som vet?

#4 • Uppdaterat: 2020-03-16 12:19
Kanske

Hur kan något vara diskriminerande för att just du väljer att inte använda det tekniska som krävs för en funktion?
Anser du att det är diskriminerande att du måste ha körkort för att få köra bil? Att du måste ha trafikförsäkring? Osv.

Diskriminerande i detta sammanhang är faktiskt bland det mest korkade jag läst på ett bra tag. Grattis.

#5 • Uppdaterat: 2020-03-16 12:20
Kanske

Ingenstans står det vad detta kostar. För det måste kosta någonting. Gissar att upplägget är som ett sms-lån.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.