Nästa artikel
Krångliga pekskärmar, jättekatt och bildelning
Podcast

Krångliga pekskärmar, jättekatt och bildelning

Publicerad 13 december 2019
Avsnitt 153: Hinner tidsoptimisten Anders till dagens avsnitt för att prata om provkörningen av Volkswagen Golf? Medan vi väntar berättar Maria om Peugeot 2008 som nu finns med eldrift och Tommy drar finalisterna till Årets Bil. Carl har varit på seminarium om bilindustrins framtid och pratat med Nevs.
Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du redaktionsmedlemmarna Maria Dahlin, Anders Helgesson Tommy Wahlström och Klas Skarin. Medverkar gör också Carl Hempel med ett reportage från Stora Mobilitetsdagen där han intervjuat batteriexperten Hans Eric Melin och Nevs vd stefan Tilk.

Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan genom att trycka på play-knappen. Du kan också prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp! Vi finns också på Spotify!

Trevlig lyssning, önskar Vi Bilägares redaktion.

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-12-15 11:46
Henrik M

Mso: Snälla, du menar på fullaste allvar att hur man når saker på eller kring ratten inte har något med vart man har sin hand i "normalläget"?
Men du, vi släpper den där om du är så trångsynt.
Sen så har Tesla sin farthållarspak precis lika för min del felplacerat som Skoda. Och jag har med storlek 8 och små händer.

#c • Uppdaterat: 2019-12-15 12:35
skidoo1238

Vindrutetorkarna och farthållaren verkar onödigt krångliga i Tesla Model 3 skriver mestmotor.
Det kanske är skillnad på spak och spak när man inte provat och då är det lite svårt att fatta.

https://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20171128/tesla-model-3-vindrutetorkare-farthallare-tacc-autopilot-autosteer/

#d • Uppdaterat: 2019-12-15 12:51
Henrik M

Skidoo: Gammal artikel som skrevs innan bilarna rullade ut och som är ganska felaktig. T.ex. är regnsensor standard på alla Teslor.
Farthållaren på Model S och X är lika som alla bilar med farthållarpinne förutom att den har fler funktionet och kan mer än nån annan bil på marknaden idag. Detta gäller även Model 3, men där man valt göra en Mercedes, dvs, använda en spak till fler funktioner. Och självklart behöver man inte in i meny för att ställa hastigheten.

#e • Uppdaterat: 2019-12-15 15:06
mso 1000

Och om man nu skall återknyta till det dom snackar i poden så gillar jag inte det jag hör om nya golfen och avsaknaden av knappar och allt i skärmen.
Ingen knapp för stolsvärmen tex, vilket vansinne.

#f • Uppdaterat: 2019-12-15 16:05
mso 1000

Henrik en fråga?
Vad är det för fler funktioner på teslans farthållarspak och att den spaken kan så mycket mer än andra bilar.
Det skulle liksom vara kul o veta.

#g • Uppdaterat: 2019-12-15 16:12
Henrik M

Mso: Läste du vad jag skrev? Jag skrev inte att spaken kan mer eller har fler funktioner utan att farthållaren/autopiloten i sig kan det. Om du fortfarande dock inte tror det är någon skillnad på vad bilarna kan av sig själva så reder jag gärna ut det åt dig, men anar du redan har koll på att Tesla ligger främst på det området oavsett om du gillar märket eller inte.

#h • Uppdaterat: 2019-12-15 16:15
Henrik M

Sen detta med att skippa knappar och ha skärm för mer funktioner, det är lite dumt dra alla fabrikat över en kant och säga att det är så illa. Jag vill påstå det är lite hur man valt bygga upp det med skärmen/direktknappar/menyer m.m. Min bil har en rad med snabbknappar både längst upp och längst ner på skärmen som är precis lika snabba att använda som en fysisk knapp. Och de ligger alltid där oavsett meny i övrigt. Bland annat stolsvärmen, tempväljare, volym m.m.

#i • Uppdaterat: 2019-12-15 19:36
Raphael

Detta med bromskraftsåtervinning, kör man i (D) så är det som att göra en vanlig bil. Det är i (B) som bromskraftsåtervinningen finns på e-2008. Och det är inte som Nissan e-Pedal, så inte en-pedalskörning. Men ändå kraftigare än (D) som inte har det. Så det är ju inte så att (B) saknar det. Det finns och känns, enligt andra som provat.

#j • Uppdaterat: 2019-12-16 11:28
mso 1000

Nä nog tusan är det sjukt sanslöst att rensa bort fysiska knappar och ersätta dom med enbart pek skärm.

Först skall du skrapa rutorna och sedan borsta bort snön och sedan kliver du in i bilen och måste ta av dig vanten och börja kladda på skärmen för att först få på stolsvärmen och sedan få fram rattvärme punkten på skärmen.
Fast på teslan kanske man bara säger full värme så startar allt som ger värme.

Kan nog tycka att peggans tangenter har en poäng men tråkigt var att det var svårt att se symbolerna i mörker.

Och jag måste nämna att jag tyckte octavians stolsvärmeknapp som startade både stol och rattvärme i ett enda tryck och som fungerade med hockeyhandske på var bra med det är nog borta i nästa generation tyvärr.

#k • Uppdaterat: 2019-12-16 13:07
Henrik M

Mso: Som svar på din fråga om Teslan där, på Tesla startar du både sätesvärmen på de säten du önskar samt rattvärmen genom appen samtidigt som du värmer upp bilen innan snöborstningen börjar så är även ratt och säten varma när du sätter dig. Så nej, du behöver inte av med handskar och pilla på en skärm först när du satt dig i bilen. Men, ja, det går med röstkontroll med om du glömt göra det innan.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.