Nästa artikel
Mazda CX-30 byggs i sommar
Nyheter

Mazda CX-30 byggs i sommar

Publicerad 5 mars 2019 (uppdaterad 6 mars 2019)
CX-3 och CX-5 har fått ett mellansyskon.
På bilsalongen i Genève har Mazda presenterat kompaktsuven CX-30. Det är en global modell som ska börja tillverkas till sommaren. Storleksmässigt placerar den sig mellan redan existerande CX-3 och CX-5.

Alla bilar kan fås med fyrhjulsdrift och motoralternativen inkluderar bensinmotorn Skyactiv-G, dieselvarianten Skyactiv-D, samt Mazdas nya bensinmotor med kompressionständning: Skyactiv-X. Bensinmotorerna får hjälp av ett 24V-mildhybridsystem som ger elektrisk hjälp till motorn och samlar på sig bromsenergi. 

Diskutera: Vad tycker du om Mazda CX-30?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-03-05 22:27
N-iklas

Snygg inredning, men traditionen med luftmunstycken som inte kan hjälpa till att få bort imma från rutorna fortsätter, även om slitsen i A-stolpen efter långt kämpande till slut lyckas befria hela rutan från imma, kan man inte blunda för att det bara skulle tagit en bråkdel av tiden med en mer funktionell utformning.

#c • Uppdaterat: 2019-03-06 08:31
skidoo1238

Designen är det inget fel på till skillnad från Forester som verkligen lever kvar i forntid.
Nya motortekniken och mildhybrid? ja det kanske kan bli bra.
Cx30 ser ut att kunna vara en lämplig bilstorlek

#d • Uppdaterat: 2019-03-06 14:04
Raphael

Undrar om Mazda löst problemet med dåliga vägegenskaper. CX-3 gör ju bort sig i älgtestet hos KM77.com. Motormässigt verkar det inte finnas något intressant än. Det har ju pratats om att Mazda skulle göra en elbil med en wankel som laddar batterierna, men den lösningen verkar dröja.

#e • Uppdaterat: 2019-03-06 19:23
ToRy

Raphael, tack för att du tar upp detta -- jag hade nästan glömt bort det! Vad jag minns är dock att wankelkonceptet (typ range extender) i första hand var tänkt att komma i mindre bilar, säg Mazda 2. Och kanske bara i mindre bilar -- tyvärr. Jag skulle gärna ha en sådan drivlina i en bil av CX-30:s storlek. Och om det behövdes fick den gärna bara fartspärrad vid130 km/h, för att anknyta till en annan diskussion.

#f • Uppdaterat: 2019-03-07 17:24
VW Polo 2012

Undrar hur fort man får upp värmen i Skyactiv-X Bensinmotor jämfört med en vanlig bensinmotor. Och och hur långt det är mellan sevicerna på Skyactiv-X Bensinmotorn vad det gäller byte av motorolja, samt hur länge tändstiften håller. Vi leker med tanken att det blir tätare servicintervaller. så kanske den mindre bensinkostnaden äts upp av sevickostnaden i långa loppet. Ja det undrar jag i alla fall

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.