Nästa artikel
Bilfrågan: Dags för byte av kamrem?
Bilfrågan

Bilfrågan: Dags för byte av kamrem?

Publicerad 15 februari 2019 (uppdaterad 6 november 2020)
”Körsträckan är endast 21 000 km. Verkstaden nämnde att nästa år kanske det blir kamremsbyte. Är detta rimligt?” Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en Opel Corsa av årsmodell 2012. Körsträckan är till i dag endast 21 000 km. Vid servicen förra året 2017 nämnde verkstaden att nästa år kanske det blir kamremsbyte. Är detta rimligt?   
Björn Ekenberg

Svar:
Nej, jag ställde frågan till Opel Sverige och de informerade mig då om att den här bilen har kamkedja. Då finns inget bytesintervall. Det är möjligen om kamkedjan börjar väsnas som byte kan blir nödvändigt. Men det kan knappast bedömas vara nödvändigt efter 2 100 mil.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-02-16 08:18
Tom Larsson2

Byt verkstad !

#c • Uppdaterat: 2019-02-16 19:23
erikivan72

Nu ät det kamkedja, så det är ku inte aktuellt. Men kamrem behöver bytas på ålder om inte miltalet uppnås först. Gummit i remmen åldras med tiden, och det kan bli motorbyte om man inte sköter det.

#d • Uppdaterat: 2019-02-18 16:06
wacom59

Konstigt att Kanske raljerar om Opel igen! Står inget i artikeln om att det är en Opel/ auktoriserad verkstad! Kanske är det, eller kanske inte. Många kanske blir det.....
Men som många andra är Kanske en av dom enögda som tror sig veta mer om andras bilmärken än vad dom själva gör.
Vi har en Corsa som andra bil i familjen som rullat snart 15000 mil med bara normala slitage delar bytta och anser inte den bättre/ sämre än nåt annat. Gillar bara inte generaliseringar av typen som Kanske mfl. framför.
Men, forumet är ju många gånger bra uttryck för egen uppfattning, inte sakliga svar eller konstateranden, tyvärr.

#e • Uppdaterat: 2019-02-20 12:21
OpelTobbe

Tror nog att alla som rackar ner på en Opel inte har den blekaste aning om hur en Opel är sen dom la ner Kadetten. Har ägt ett antal nya och lättare begagnade Oplar som vi kört tusentals mil med. Varken rost eller fel, knappt fått byta slit delar heller.

Men i ärlighetens namn så tackar jag er alla okunniga och fördomsfulla, fåfänga människor. Det är tack vare er vi kan köpa nästan nya bilar för en spottstyver som kostar lite att både försäkra och serva och som håller.

Och som svar på artikeln, hans motor har kedja och verkstaden är okunnig. Dom gjorde samma "misstag" med en av mina bilar som trots allt hade rem men där jag själv hade bättre koll på intervallerna än dom.

#f • Uppdaterat: 2019-02-15 19:11
milkylainen

Japp. Helt rimligt. Kamrem, växellåda, motor, baklysen och antenn måste bytas... De blir helt ofantligt slitna efter att ha gått 2100mil på 6 år...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.