Bild
Nästa artikel
Toyota Avensis mot Mazda6 och Hyundai i40. Vem vinner? Vi har svaret!
Toyota Avensis mot Mazda6 och Hyundai i40. Vem vinner? Vi har svaret!

Tre finslipade kombis – vem vinner?

Biltestarbloggen
Sitter just nu och filar på texten till mitt sista biltest innan semestern. Alla körningar är gjorda, alla protokoll ifyllda och alla mätningar är avklarade.
 
Nu återstår bara att försöka berätta om bilarna på ett någorlunda läsvärt sätt. Och det är en utmaning varje gång – jag lovar…
 
Den här gången har testlaget gripit sig an tre asiatiska kombibilar i V70-klassen. Mest intressant är kanske Toyota Avensis Touring Sports, som förnyats kraftigt i sitt senaste utförande.
 
Bland annat har bilen sent om sider utrustats med autobroms – en säkerhetsfiness som Volvo införde som standard på XC60 redan 2008 om jag inte minns alldeles fel. Det är sju år sedan nu och mot den bakgrunden kan man tycka att världens största biltillverkare varit väl långsam ur startgroparna med en så viktig säkerhetsdetalj.  
 
De testmotståndare vi valt ut till Toyotan är Mazda6 Wagon och Hyundai i40 Kombi. Båda har nyligen uppdaterats, såväl tekniskt som elektroniskt och utseendemässigt. Frågan är vilken av de tre bilarna som kör bäst, rymmer mest, är säkrast att åka i och mest ekonomisk att äga. Kort sagt – vilken är vår testvinnare?  
 
Svaret kommer tyvärr
att dröja ett bra tag. Testresultatet publiceras först i nummer 11 av papperstidningen, som kommer ut i mitten av augusti.
 
Men det är förstås fritt fram att redan nu gissa vilket av de asiatiska skåpen som föll testlaget mest på läppen.
 
Gör det!


Läs hela testet i Vi Bilägare nummer 11/15. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare och dessutom till lägre pris. Läs mer om prenumeration här.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.