Bild
Nästa artikel
Nyheter

Bilgåtan: Lista ut bilen – vinn Triss

Publicerad 22 november 2010 (uppdaterad 4 april 2011)
Cognac med rymden – vilken bilmodell döljer sig bakom gåtan? Svara och få chansen att vinna fem Triss.

I vanliga fall konstruerar han frågor till radions ”Ring så spelar vi”. Nu har Göran Nyhman tagit fram en serie gåtor med bilar som tema.

Varje vardag en tid framöver kommer en gåta att publiceras på www.vibilagare.se/bilgatan. Svara rätt och du har chansen att vinna fem Triss.

Göran Nyhman berättar mer om sig själv:

– Jag är en 62-åring som ser ut som 59 och gillar John Cleese. Hjärnan håller jag igång med frågeproduktion till ”Ring så spelar vi”, säger Göran Nyhman.
 
Hur blev du frågekonstruktör?
– Det började på 70-talet med frågor till min fru och mina föräldrar. Jag har också gjort korsord och vunnit en del vinster i frågetävlingar. Den största kom 1975 i ”Mästertipparen”, en vecka i London med FA-cupfinal på Wembley. Det var mäktigt.

Hur går du tillväga när du skapar en fråga?
– Oftast stundens ingivelse! Om jag till exempel läser om boxning på sportsidan i tidningen så råkar jag se ordet "sparra". Jaha, hur kan jag dela upp det, tänker jag. Jo, i "spar" och "ra". Rubriken kan då bli ”Ha kvar vassbåt” med frågan ”Vi söker ett vanligt ord för övningsboxa”.

Vad kan du om bilar?
– Tycker jag hänger med rätt bra på bilfronten, har läst Vi Bilägare sedan tidigt 70-tal. Som grabb samlade jag på Dinky Toys-modellbilar och hade väl som mest ett hundratal. I dag hade de varit värda guld, för de var i toppskick. Tyvärr sålde jag alla utom en när det stundade mopedtider och bensinkassan krävde sin tribut.

Något tips för att klara Bilgåtan?
– Det gäller att ha ett öppet sinne och tänka fritt! Tänk på varianter av orden och synonymer. Jag vill passa på att önska alla lycka till.

Klicka här för att lösa dagens bilgåta.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.